Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Şehriyeli Patates Püresi Kızartması
Malzemeler:
- 4 orta boy patates
- 1 çay bardağı arpa şehriye
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Yarım su bardağı süt
- Tuz, karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
- 1 yemek kaşığı ince doğranmış maydanoz
- 1-2 yumurta
- Galeta unu veya ekmek kırıntısı
- Kızartmak için sıvı yağ
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri haşlayın, soyun ve püre haline getirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve arpa şehriyeyi altın rengi alana kadar kavurun.
- Kavrulmuş şehriyeleri patates püresine ekleyin.
- Püreye süt, tuz, karabiber, pul biber ve maydanozu ekleyip karıştırın.
- Hazırladığınız karışımı buzdolabında yaklaşık 30 dakika dinlendirin.
- Dinlenmiş karışımdan parçalar alıp elinizle köfte veya yuvarlak şekiller verin.
- Önce çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa veya kavrulmuş şehriyeye bulayın.
- Kızgın yağda her iki tarafını da altın rengi olana kadar kızartın.
- Kızartılan patates pürelerini kağıt havlu üzerinde yağını süzdürdükten sonra servis yapın.
Mutlu Yıllar, Afiyet olsun!