Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Fırında Patates Cips Tarifi
Malzemeler:
- 2-3 adet büyük boy patates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- İsteğe göre baharatlar (örneğin, karabiber, sarımsak tozu, kekik, pul biber)
Nasıl Yapılır?
- Patatesleri iyice yıkayın. İsterseniz kabuklarını soyabilirsiniz, ancak kabuklu da bırakabilirsiniz.
- Patatesleri çok ince dilimler halinde kesin. Bunun için bir mandolin dilimleyici kullanmak işinizi kolaylaştırabilir.
- Kesilen patates dilimlerini soğuk suyla yıkayın, nişastasının bir kısmını çıkarmak için.
- Yıkadıktan sonra patatesleri kağıt havlu ile kurulayın. Patateslerin kızartma işlemi sırasında çıtır olabilmesi için mümkün olduğunca kuru olması önemlidir.
- Kurulanan patates dilimlerini geniş bir kaseye alın.
- Üzerine zeytinyağı, tuz ve tercih ettiğiniz baharatları ekleyin.
- Tüm dilimlerin eşit şekilde yağ ve baharatla kaplanması için iyice karıştırın.
- Fırını önceden 200°C'ye (392°F) ısıtın.
- Patates dilimlerini yağlı kağıt serili fırın tepsisine tek kat halinde yayın. Üst üste gelmemesine dikkat edin.
- Patatesler altın rengi ve çıtır olana kadar, yaklaşık 20-25 dakika boyunca pişirin. Fırından çıkarıp arada bir çevirmek iyi sonuç verebilir.
- Patates cipslerini fırından çıkarın ve birkaç dakika soğumaları için bekleyin.
- İsteğe bağlı olarak yanında ketçap mayonez veya herhangi bir dip sos ile servis yapabilirsiniz.
Mutlu Yıllar, Afiyet olsun!