Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Turp Mezesi Tarifi

Yılbaşı gibi özel günlerde, geleneksel veya daha özenli yemekler hazırlamak yaygındır. Bu muhteşem yemeklere eşlik etsin diye özenle hazırladığımız mezeler de yılbaşı sofralarımızın vazgeçilmezlerindendir. Bu özel geceyi kutlarken, sofralar çeşit çeşit mezelerle donatılır. Mezeler, hem sofraya renk katar hem de yemeğin başlangıcında hafif ve lezzetli seçenekler sunar. İşte Yılbaşı sofranı renklendirecek o mezenin tarifi geliyor...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
05 Aralık 2023 08:45
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 02:36
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Turp Mezesi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...

Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Turp Mezesi Tarifi

Malzemeler:

  • 4-5 adet orta boy turp
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 diş sarımsak, ezilmiş
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak taze nane veya dereotu, ince kıyılmış

Nasıl Yapılır?

  • Turpları iyice yıkayıp, kabuklarını soyun. Rendeleyin veya çok ince dilimler halinde doğrayın.
  • Bir kaseye yoğurtu alın ve üzerine ezilmiş sarımsağı ekleyin. İyice karıştırın.
  • Rendelenmiş veya doğranmış turpları yoğurtlu karışıma ekleyin.
  • Zeytinyağı, tuz ve karabiberi de ekleyip, tüm malzemeleri iyice harmanlayın.
  • Mezeyi birkaç saat buzdolabında dinlendirmek lezzetlerin daha iyi karışması için önemlidir.
  • Servis yapmadan önce üzerine ince kıyılmış taze nane veya dereotu serpiştirebilirsiniz.

Mutlu Yıllar, Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa