Farklı damak zevklerine hitap eden mezeler, sohbeti canlandıran ve kutlamaya neşe katan unsurlardır. Yılbaşı mezeleri, geleneksel lezzetlerden yenilikçi tariflere kadar geniş bir yelpazede sunulabilir ve bu özel gecenin atmosferini tamamlar. İşte Yılbaşı Sofranı tamamlayacak o meze...
Yılbaşı Sofran İçin Meze Önerisi: Nar Ekşili Patlıcan Salatası Tarifi
Malzemeler:
- 3 adet orta boy patlıcan
- 1 adet kırmızı biber
- 1 adet yeşil biber
- 2 adet domates
- 1 adet kuru soğan
- Yarım demet maydanoz
- 2-3 yemek kaşığı nar ekşisi
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- İsteğe bağlı olarak 1 diş sarımsak
Nasıl Yapılır?
- Patlıcanları alacalı soyun ve küp küp doğrayın.
- Tuzlu suda yaklaşık 20 dakika bekletin, sonra suyunu süzün ve kurulayın.
- Bir tavada zeytinyağını ısıtın ve patlıcanları kızartın.
- Patlıcanlar yumuşayana kadar pişirin ve ardından bir tabağa alın.
- Kırmızı ve yeşil biberleri, domatesleri ve soğanı küçük küçük doğrayın.
- Maydanozu ince ince kıyın.
- Pişmiş patlıcan, doğranmış sebzeler ve maydanozu bir karıştırma kabında birleştirin.
- Nar ekşisi, zeytinyağı, tuz ve karabiber ekleyin.
- İsteğe bağlı olarak ezilmiş sarımsak da ekleyebilirsiniz.
- Tüm malzemeleri iyice karıştırın.
- Salatayı bir süre dinlendirdikten sonra servis yapın.
- İsteğe göre üzerine biraz daha nar ekşisi damlatabilirsiniz.
Mutlu Yıllar, Afiyet olsun!