Gaziantep Nohut dürümü tarifi

Yöresel lezzetlerimiz arasında yer alan meşhur sokak yemeği Gaziantep Nohut dürümü tarifini sizler için hazırladık.

CS
Canan Salman Muhabir
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 12:06
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 12:09
Gaziantep Nohut dürümü tarifi
CS
Canan Salman Muhabir

Malzemeler

  • 2 su bardağı nohut
  • Nohutu haşlamak için kemikli et
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı pulbiber
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • Tuz
  • 4 tane tandır lavaş

Üzeri için

  • 2 tane soğan
  • 2 tane domates
  • 1 demet maydanoz
  • 4 parça aysberg marul
  • Patates kızartması
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sumak

Yapılışı

  1. Nohudu bir gece önceden bol suda ıslayalım. Düdüklü tencereye alalım üzerine biraz tuz ve kemikli eti koyalım ve sıcak suyu ekleyelim pişirelim.
  2. Pişen nohudun suyunu süzelim. Eti kullanmıyoruz. Geniş bir tavaya zeytinyağı ve tereyağını koyalım üzerine nohudu ilave edelim ve biraz kavuralım.
  3. Kızarmaya başlayınca baharatlarını ilave edelim. Biraz daha kavuralım ve altını kapatalım. Domatesi ve soğanı ince dilimleyelim.
  4. Maydanoz ve marulu doğrayalım. 2 tane orta boy patatesi doğrayıp kızartalım. Lavaş üzerine tüm malzemeleri dizip saralım.

Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa