Hint mutfağından: Kashmiri Pulao tarifi

Baharatlarıyla ünlü Hindistan mutfağının efsanevi bir yemeğiyle karşınızdayız, tadı ile damaklarda kalacak o tarif: Kashmiri Pulao!

SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 17:20
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 17:21
Hint mutfağından: Kashmiri Pulao tarifi
SM
Suat Mutlu

Malzemeler:

  • 1 su bardağı basmati pirinç
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet yeşil kakule
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım su bardağı süt
  • 5 yemek kaşığı gül suyu
  • 1 tutam safran
  • 3 çay kaşığı tuz
  • Yarım su bardağı file badem
  • Yarım su bardağı kuru üzüm
  • Yarım tatlı kaşığı toz kakule (isteğe bağlı)

Yapılışı:

  1. Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
  2. Sarımsağı soyup ezin.
  3. Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırın.
  4. Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
  5. Daha sonra pirinç, gül suyu, safran, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
  6. File badem ve kuru üzümleri de tencereye alın ve karıştırın.
  7. Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
  8. Piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
  9. Servis yapmadan önce üzerine (isteğe bağlı olarak( toz kakule serpin.

Püf Noktaları:

  • Basmati pirinç, Kashmiri pulao için en ideal pirinçtir.
  • Safranın rengini ve aromasını tam olarak çıkarabilmek için suda bekletmenizi tavsiye ederim.
  • Pirinçleri çok fazla kavurmayın, aksi takdirde sertleşebilir.
  • Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın suyunu çekene kadar pişirmek, tane tane olmasını sağlayacaktır.

Afiyet olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa