BIST
8.862
0,00%
DOLAR
34,2009
0,02%
EURO
36,8917
0,38%
ALTIN
2.922,47
-0,10%
PETROL
75,33
0,55%
BITCOIN
2.552.507
0,20%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara -3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara -3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Hint mutfağından: Kashmiri Pulao tarifi
Hint mutfağından: Kashmiri Pulao tarifi
Baharatlarıyla ünlü Hindistan mutfağının efsanevi bir yemeğiyle karşınızdayız, tadı ile damaklarda kalacak o tarif: Kashmiri Pulao!
SM
Suat Mutlu
YAYINLAMA
06 Aralık 2023 17:20
GÜNCELLEME
06 Aralık 2023 17:21
Abone Ol
SM
Suat Mutlu
Malzemeler:
1 su bardağı basmati pirinç
Yarım su bardağı sıvı yağ
2 adet yeşil kakule
1 diş sarımsak
Yarım su bardağı süt
5 yemek kaşığı gül suyu
1 tutam safran
3 çay kaşığı tuz
Yarım su bardağı file badem
Yarım su bardağı kuru üzüm
Yarım tatlı kaşığı toz kakule (isteğe bağlı)
Yapılışı:
Pirinçleri bol suyla yıkayıp suyunu süzdürün.
Sarımsağı soyup ezin.
Sıvı yağı pilav tenceresinde kızdırın.
Ezilmiş sarımsak ve karanfilleri ekleyip 1-2 dakika kavurun.
Daha sonra pirinç, gül suyu, safran, süt ve tuzu ekleyip karıştırın.
File badem ve kuru üzümleri de tencereye alın ve karıştırın.
Pirinçler yumuşayana kadar pişirin.
Piştikten sonra ocaktan alın ve 5 dakika dinlenmeye bırakın.
Servis yapmadan önce üzerine (isteğe bağlı olarak( toz kakule serpin.
Püf Noktaları:
Basmati pirinç, Kashmiri pulao için en ideal pirinçtir.
Safranın rengini ve aromasını tam olarak çıkarabilmek için suda bekletmenizi tavsiye ederim.
Pirinçleri çok fazla kavurmayın, aksi takdirde sertleşebilir.
Pirinçler suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavın suyunu çekene kadar pişirmek, tane tane olmasını sağlayacaktır.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara