Polonya Mutfağından: Karpatka tarifi

Leziz mi leziz, bir o kadar da hafif mi hafif bir tatlı tarifiyle karşınızdayız. İşte sizlere Polonya mutfağından şahane bir tarif: Karpatka!

BY
Barış Yılmaz Muhabir
YAYINLAMA
07 Aralık 2023 17:01
GÜNCELLEME
07 Aralık 2023 17:02
Polonya Mutfağından: Karpatka tarifi
BY
Barış Yılmaz Muhabir

Malzemeler:

  • Hamur için:
    • 1 su bardağı su
    • 1 su bardağı un
    • 125 gram tereyağı
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 5 adet yumurta
    • 1/4 çay kaşığı tuz
  • Krema için:
    • 2 su bardağı süt
    • 1 su bardağı toz şeker
    • 1.5 yemek kaşığı un
    • 2 yemek kaşığı nişasta
    • 1 adet yumurta sarısı
    • 2 paket vanilya
    • 125 gram tereyağı

Yapılışı:

  1. Hamur için:
    • Küçük bir tencerede su, tereyağı ve tuzu orta ateşte kaynatın.
    • Karışıma unu karıştırarak ekleyin, fazla su ve topaklar gidene kadar hamuru pişirin.
    • Bu işlem 3-5 dakika sürebilir.
    • Hamuru soğuması için başka bir kaba alın.
    • Yumurtaları teker teker ekleyip karıştırın.
    • Kabartma tozunu ekleyip karıştırın.
    • Hamuru 26 cm çapında yağlanmış bir fırın tepsisine dökün.
    • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 25-30 dakika pişirin.
  2. Krema için:
    • Süt, şeker, un, nişasta ve yumurta sarısını bir tencereye alın.
    • Orta ateşte sürekli karıştırarak muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.
    • Vanilyaları ekleyip karıştırın.
    • Ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
    • Soğuyan kremaya oda sıcaklığında yumuşamış tereyağını ekleyip çırpın.
  3. Pasta için:
    • Pişen keki 3 eşit parçaya bölün.
    • Her bir parçanın üzerine krema sürün ve üst üste dizin.
    • Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

Afiyet olsun!

Püf Noktaları:

  • Hamuru pişirirken dikkatli olun, fazla pişirirseniz sertleşebilir.
  • Kremayı soğutmadan kekin üzerine dökmeyin, aksi takdirde krema keki ıslatacaktır.
  • Pastayı servis etmeden önce buzdolabında en az 2 saat dinlendirin.

Değişiklikler:

  • Hamura kakao ekleyip çikolatalı karpatka yapabilirsiniz.
  • Kremaya damla çikolata veya fındık ekleyebilirsiniz.
  • Pastayı üzerini krema ve meyvelerle süsleyebilirsiniz.
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa