Adana’da ünlü markaların internet sitelerini taklit edip 'oltama' yöntemi, araç alışverişi yapmak isteyenleri de 'dijital sazan sarmalı' yöntemiyle dolandıran şebeke polisin radarına takıldı.
İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, teknik ve fiziki takiple şebeke elemanlarını belirledi.
Ali B. ile kardeşi Bekir B.'nin yönettiği 10 kişilik şebekenin oltalama ve sazan sarmalı yöntemiyle ağlarına düşürdüğü 374 kişiyi yaklaşık 150 milyon TL dolandırdığını saptayan polis düğmeye bastı.
Operasyonda; Ali B. ve Bekir B. ile birlikte hareket ettiği belirlenen Murat D., Mehmet S., Vedat Ö., Mehmet Emin S., Murat T. ile İsa Y. gözaltına alındı.
Adreslerinde bulunamayan 2 şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.
Şebekenin suçtan elde edilen parayı başta kripto para olmak üzere araç ve gayrimenkul alarak akladıkları anlaşıldı.
Polis, Ali ve Bekir B. kardeşlerin, dikkat çekmemek için mal varlıklarını yakın akrabalarının üzerine kaydettirdiğini belirledi.
Genelde asgari ücretle çalışan bu kişiler, gelirleri ile mal varlıkları arasındaki orantısızlık sayesinde kolaylıkla bulundu.
Antalya'da tanıdıkları kuyumcu ve döviz büroları aracılığıyla, dolandırıcılıktan elde ettikleri paranın bir kısmını dolar ve euroya çeviren şebeke üyeleri bunları da güvenli gördükleri adreslerde sakladı.
Daha sonra o paralar gayrimenkul ya da kripto paraya çevrildi.
Operasyonda, şüphelilerin suçtan elde ettiği değerlendirilen 6 lüks araç, çok sayıda ev ve 22 bin 884 metrekare arsaya için mahkemeden tedbir kararı çıktı.
Şüpheliler emniyetteki sorgularında haklarındaki suçlamaları reddetti.
Ali B., Bekir B., Murat D., Mehmet S. ve Vedat Ö. Çıkarıldıkları mahkemece tutuklanırken diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.