Masterchef Avunya Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Aralık 2023 02:20
GÜNCELLEME
20 Aralık 2023 00:22
Masterchef Avunya Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Avunya Mantısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1/2 kg erişte
  • 1 kase nohut
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 gr kuşbaşı et
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 2 su bardağı yoğurt
  • 3 diş sarmısak
  • Tuz, karabiber
  • Kırmızıbiber

Nasıl Yapılır?

  • Erişteyi tuzlu suda haşlayın ve tepsiye yayıp, 200 derecede önceden ısıtılmış fırında 10 dakika tutun.
  • Geceden ıslattığınız nohutları haşlayın.
  • 1 yemek kaşığı tereyağını tavada eritin ve yemeklik doğranmış soğan ile eti tavaya ekleyin.
  • Domatesi küp küp doğrayıp tavaya ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
  • Fırından çıkardığınız eriştelerin üzerine etli karışımı yayın.
  • Dövülmüş sarmısakla yoğurdu karıştırın ve eriştelerin üzerine dökün.
  • Kalan 1 yemek kaşığı tereyağında kırmızıbiberi kızdırın ve mantının üzerine gezdirin.
  • Hazırladığınız mantıyı sıcak servis edin.

    Afiyet Olsun!

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa