Masterchef Ay Çöreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
19 Aralık 2023 02:55
GÜNCELLEME
20 Aralık 2023 00:28
Masterchef Ay Çöreği Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef Ay Çöreği Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 su bardağı un
  • 100 gr tereyağı
  • 1 kahve fincanı süt
  • 1 adet yumurta akı
  • Bir miktar yaş maya
  • 1 su bardağı dövülmüş fındık
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim bayat ekmek içi
  • 1 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay kaşığı yenibahar

Nasıl Yapılır?

  • Un, tereyağı, süt ve yumurta akını büyük bir kaba alın.
  • Yaş mayayı ılık suda eritin ve hamur malzemelerine ekleyin.
  • Hamuru yoğurun, üzerini nemli bir bezle örtün ve 1 saat dinlendirin.
  • Ayrı bir kapta dövülmüş fındık, toz şeker, bayat ekmek içi, kuru üzüm, tarçın ve yenibaharı karıştırın.
  • Dinlenmiş hamurdan limon büyüklüğünde parçalar koparıp merdane ile açın.
  • Açılan hamurun ortasına iç malzemeyi koyun, rulo şeklinde sarın ve yarım ay şeklinde bükün.
  • Üzerine kıyılmış fındık serpin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa