Masterchef Hindistan Mutfağı: Pani Puri Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pani Puri, Hindistan'da sokak yiyeceğidir.
Pani Puri Tarifi
Malzemeler:
Harç için;
- 3 adet tatlı patates
- 1 adet kırmızı soğan
- 4 dal taze nane
- Tuz
- 1 çay kaşığı beyaz biber
- 1 çay kaşığı toz paprika
- 1 çay kaşığı köri
- 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek
Hamur için;
- 1 su bardağı mısır unu
- 2 yemek kaşığı buğday unu
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- ½ su bardağı ılık su
Sos için;
- 1 yemek kaşığı nar ekşisi
- 1 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı bal
- Tuz
- Beyaz biber
- Kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Tatlı patatesleri haşlayın.
- Hamuru hazırlamak için mısır unu, buğday unu, zeytinyağı, kabartma tozu ve ılık suyu bir karıştırma kabında yoğurun.
- Hamuru 15-20 dakika dinlendirin.
- Hamuru tezgah üzerinde açın ve bardak ağızıyla yuvarlaklar kesin.
- Tavada zeytinyağını kızdırın ve hamurları her iki tarafını da kızartın.
- Haşlanan tatlı patatesleri dilimleyin ve bir kaba alın.
- Kırmızı soğanı ince ince doğrayın ve tatlı patateslere ekleyin.
- Taze naneyi ince ince kıyın ve karışıma ekleyin.
- Köri, beyaz biber, toz paprika ve yeşil mercimeği ekleyip karıştırın. İsteğe bağlı olarak biraz ezin.
- Sos malzemelerini karıştırın ve bir tabağa alın.
- Kızarmış hamurlara parmak ile delikler açın.
- İçine harcı doldurun ve sosla birlikte servis yapın.
- Afiyet Olsun!