Masterchef İtalyan Mutfağı: Somon Carpaccio Tarifi, Nasıl Yapılır?
Somon Carpaccio
genellikle çiğ sığır etinin ince dilimler halinde kesilmesi ve servis edilmesi ile bilinen bir yemek.
İtalya'nın Venedik kentine özgü olan bu lezzet, sadece sığır etiyle değil, somon, deniz ürünleri ve çeşitli sebzelerle de hazırlanabiliyor.
Somon Carpaccio Tarifi
Malzemeler:
- 100 gram somon fileto
- 1 adet mandalina
- Yarım adet kırmızı greyfurt
- 1/4 limonun suyu
- 1 çay kaşığı bal
- Yarım demet taze roka
- 1 adet dilimlenmiş yeşil armut
- Tuz
Portakal Zeytinyağı İçin:
- 1 adet büyük portakal
- 500 ml kaliteli zeytinyağı
Nasıl Yapılır?
- Portakal zeytinyağı için, portakalın kabuklarını ince rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte kavanoza koyup, oda sıcaklığında birkaç gün bekletin.
- Somonu geniş bir kaseye yerleştirin.
- Üzerine limon suyu, bal, tuz ve greyfurt suyunu ekleyin ve 4 saat boyunca marine edin.
- Mandalina ve greyfurtun kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin.
- Roka yapraklarını hafifçe tuzlayın.
- Roka yapraklarının üzerine mandalina dilimlerini yerleştirin.
- Somonu marinattan çıkarıp ince dilimleyin.
- Somon dilimlerinin üzerine portakal zeytinyağını gezdirin ve yeşil armut dilimleriyle süsleyin.
Afiyet Olsun!