Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef İtalyan Mutfağı: Somon Carpaccio Tarifi, Nasıl Yapılır?

Masterchef bu akşamki bölümünde Dünya Mutfağından lezzetli tariflere yer veriyor. Yarışmacılar ülkeleri seçip, o ülkenin mutfağından yaratıcılıklarını kullanıp yemekler ortaya çıkarıyor. Bizde İtalyan Mutfağından Somon Carpaccio Tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte Masterchef İtalyan Mutfağı: Somon Carpaccio Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
21 Aralık 2023 22:34
GÜNCELLEME
21 Aralık 2023 22:59
Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef İtalyan Mutfağı: Somon Carpaccio Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef İtalyan Mutfağı: Somon Carpaccio Tarifi, Nasıl Yapılır?

Somon Carpaccio  genellikle çiğ sığır etinin ince dilimler halinde kesilmesi ve servis edilmesi ile bilinen bir yemek.

İtalya'nın Venedik kentine özgü olan bu lezzet, sadece sığır etiyle değil, somon, deniz ürünleri ve çeşitli sebzelerle de hazırlanabiliyor.

Somon Carpaccio Tarifi

Malzemeler:

  • 100 gram somon fileto
  • 1 adet mandalina
  • Yarım adet kırmızı greyfurt
  • 1/4 limonun suyu
  • 1 çay kaşığı bal
  • Yarım demet taze roka
  • 1 adet dilimlenmiş yeşil armut
  • Tuz

Portakal Zeytinyağı İçin:

  • 1 adet büyük portakal
  • 500 ml kaliteli zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Portakal zeytinyağı için, portakalın kabuklarını ince rendeleyin ve zeytinyağı ile birlikte kavanoza koyup, oda sıcaklığında birkaç gün bekletin.
  • Somonu geniş bir kaseye yerleştirin. 
  • Üzerine limon suyu, bal, tuz ve greyfurt suyunu ekleyin ve 4 saat boyunca marine edin.
  • Mandalina ve greyfurtun kabuklarını soyun ve ince dilimler halinde kesin. 
  • Roka yapraklarını hafifçe tuzlayın.
  • Roka yapraklarının üzerine mandalina dilimlerini yerleştirin. 
  • Somonu marinattan çıkarıp ince dilimleyin.
  • Somon dilimlerinin üzerine portakal zeytinyağını gezdirin ve yeşil armut dilimleriyle süsleyin.
    Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa