Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Fransa Mutfağı: Ciğer Terin Tarifi, Nasıl Yapılır?
Ciğer Terin,
Fransız mutfağına özgü, çeşitli baharatlar ve bazen de alkollü içeceklerle lezzetlendirilmiş, pişirilmiş ciğer ve diğer etlerin püre haline getirilip soğutularak servis edildiği bir çeşit soğuk meze.
Ciğer Terin Tarifi
Malzemeler:
- 50 gr esmer şeker
- 5 yemek kaşığı elma sirkesi
- 10 adet arpacık soğan, yarım halkalar halinde doğranmış
- 300 gr tereyağı
- 800 gr tavuk ciğer, temizlenip doğranmış
- Tuz, taze çekilmiş karabiber
Servis için:
- Çeşitli turşular
- Kızarmış sourdough (ekşi mayalı) ekmek
Nasıl Yapılır?
- Esmer şeker ve elma sirkesini tencereye alıp, şeker eriyip karamel rengi alana kadar pişirin.
- Doğranmış arpacık soğanları ekleyin ve yumuşayana kadar, yaklaşık 10 dakika, pişirin.
- Soğanları soğumak üzere 20 dakika buzdolabında bekletin.
- Başka bir tavada tereyağını eritin.
- Tavuk ciğerlerini ekleyin, tuz ve karabiberle tatlandırın ve hafifçe renk değiştirene kadar pişirin. Ardından soğumaya bırakın.
- Mutfak robotunda soğan ve ciğerleri pürüzsüz hale gelene kadar karıştırın.
- Yavaşça erimiş tereyağını ekleyin ve püreyi süzgeçten geçirerek bir kaba aktarın.
- Kabı buzdolabına koyun ve terin sertleşene kadar, en az bir gece bekletin.
- Servis yaparken yanında çeşitli turşular ve kızarmış ekşi mayalı ekmek ile sunun.
- Afiyet Olsun!