Masterchef'te Bu Akşam! Tayland Mutfağı: Pad See Ew Tarifi, Nasıl Yapılır?
Pad See Ew, Tayland mutfağına ait, geniş pirinç eriştesi, soya sosu, sarımsak, et veya tavuk ve çeşitli sebzelerle hazırlanan, tatlı ve tuzlu lezzetleri harmanlayan popüler bir erişte yemeği.
Pad See Ew Tarifi
Malzemeler:
- 200 gr düz pirinç eriştesi
- 3 yemek kaşığı susam yağı
- 2 diş sarımsak, ince kıyılmış
- 1 adet yumurta, çırpılmış
- 3 dal Çin lahanası, ince doğranmış
- 150 gr ince dilimlenmiş dana eti
- Taze fasulye veya karışık sebzeler
Sos için:
- 3 yemek kaşığı koyu soya sosu
- 2 çay kaşığı balzamik sirke
- 2 yemek kaşığı balık sosu
- 2 çay kaşığı esmer şeker
- 2 yemek kaşığı tavuk suyu
Nasıl Yapılır?
- Çin lahanasını ve diğer sebzeleri ince ince doğrayın.
- 1 yemek kaşığı susam yağını bir wok veya geniş bir tavada ısıtın, sarımsak ve dana etini ekleyin, et suyunu çekene kadar kavurun.
- Sebzeleri ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin.
- Malzemeleri kenara alarak, ortasında çırpılmış yumurtayı pişirin ve karıştırarak pişirin.
- Hazırlanan malzemeleri bir tabağa alın ve wok'a kalan 2 yemek kaşığı yağı ekleyin.
- Pirinç eriştesini paketin arkasındaki talimatlara göre pişirin ve woka alın.
- Sos için bütün malzemeleri karıştırın, woka dökün ve erişte ile iyice karıştırın.
- Hazırlanan et ve sebzeleri ekleyerek karıştırın.
- İsteğe bağlı olarak üzerine ince kıyılmış taze soğan serpiştirerek servis yapın.
- Afiyet Olsun!