Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Fas Mutfağı Kefta Tajine Tarifi, Nasıl Yapılır?
Fas Mutfağına ait Kefta Tajine yemeği,
Fas mutfağına özgü, baharatlar ve otlarla lezzetlendirilmiş köftelerin, domates sosu ve bazen yumurta ile pişirildiği, aromatik ve baharatlı bir tencere yemeği.
Malzemeler:
Köfte İçin:
- 500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
- 1 orta boy kuru soğan
- 1 ince doğranmış yeşil biber
- 5-6 dal maydanoz
- 5-6 dal kişniş
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı tarçın
- 3 yumurta
- 2 yemek kaşığı su
Domates Sosu İçin:
- 5 büyük boy domates
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
- 3 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
- 1 defne yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 5 diş sarımsak
- ½ çay kaşığı kırmızı biber
- ½ çay kaşığı karabiber
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay bardağı ılık su
Nasıl Yapılır?
- Köfte için gerekli malzemeler bir araya getirilir ve iyice yoğrulur.
- Hazırlanan köfte karışımı buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
- Sos hazırlığı için, tencereye zeytinyağı ve ezilmiş sarımsaklar eklenir.
- Ardından rendelenmiş domatesler ilave edilir.
- Domatesler kaynamaya başladığında, domates sosu için diğer malzemeler eklenir.
- Köfte harcı kiraz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
- Hazırlanan köfteler domates sosuna eklenir ve gerekirse ilave su ilave edilerek kapaklı bir şekilde pişirilir.
- Köftelerin pişme sürecine göre, gerekirse ek su eklenir.
- Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, üzerine 4 adet yumurta kırılır ve yumurtaların beyazları pişene kadar beklenir.
- Son olarak, taze maydanoz ve kişnişle servis edilir.
- Afiyet Olsun!