Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Fas Mutfağı Kefta Tajine Tarifi, Nasıl Yapılır?

Masterchef bu akşamki bölümünde Dünya Mutfağından lezzetli tariflere yer veriyor. Yarışmacılar ülkeleri seçip, o ülkenin mutfağından yaratıcılıklarını kullanıp yemekler ortaya çıkarıyor. Bizde Fas Mutfağından Kefta Tajine tarifini sizlerle paylaşmak istedik. İşte Fas Mutfağına ait Kefta Tajine Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
21 Aralık 2023 23:17
GÜNCELLEME
21 Aralık 2023 23:24
Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Fas Mutfağı Kefta Tajine Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Fas Mutfağı Kefta Tajine Tarifi, Nasıl Yapılır?

Fas Mutfağına ait Kefta Tajine yemeği,  Fas mutfağına özgü, baharatlar ve otlarla lezzetlendirilmiş köftelerin, domates sosu ve bazen yumurta ile pişirildiği, aromatik ve baharatlı bir tencere yemeği.

Malzemeler:

Köfte İçin:

  • 500 gram karışık kıyma (dana ve kuzu)
  • 1 orta boy kuru soğan
  • 1 ince doğranmış yeşil biber
  • 5-6 dal maydanoz
  • 5-6 dal kişniş
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı kırmızı biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı tarçın
  • 3 yumurta
  • 2 yemek kaşığı su

Domates Sosu İçin:

  • 5 büyük boy domates
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
  • 3 yemek kaşığı ince kıyılmış kişniş
  • 1 defne yaprağı
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 5 diş sarımsak
  • ½ çay kaşığı kırmızı biber
  • ½ çay kaşığı karabiber
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • ½ çay bardağı ılık su

Nasıl Yapılır?

  • Köfte için gerekli malzemeler bir araya getirilir ve iyice yoğrulur. 
  • Hazırlanan köfte karışımı buzdolabında dinlenmeye bırakılır.
  • Sos hazırlığı için, tencereye zeytinyağı ve ezilmiş sarımsaklar eklenir. 
  • Ardından rendelenmiş domatesler ilave edilir.
  • Domatesler kaynamaya başladığında, domates sosu için diğer malzemeler eklenir.
  • Köfte harcı kiraz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  • Hazırlanan köfteler domates sosuna eklenir ve gerekirse ilave su ilave edilerek kapaklı bir şekilde pişirilir.
  • Köftelerin pişme sürecine göre, gerekirse ek su eklenir.
  • Pişme işlemi tamamlandıktan sonra, üzerine 4 adet yumurta kırılır ve yumurtaların beyazları pişene kadar beklenir.
  • Son olarak, taze maydanoz ve kişnişle servis edilir.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa