Masterchef'te Bu Akşam! Masterchef Mısır Mutfağı: Koshari Tarifi, Nasıl Yapılır?
Koshari, Mısır mutfağına ait bir yemek olup, pirinç, makarna, mercimek, kızarmış soğan ve baharatlı bir sosun katmanlar halinde servis edildiği, doyurucu ve besleyici bir vejetaryen tabaktır.
Koshari Tarifi
Malzemeler:
- 1 su bardağı pirinç
- 1 su bardağı küçük makarna (örneğin, ditalini veya orzo)
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 3 su bardağı su
- 1 yemek kaşığı domates püresi
- 2 diş sarımsak, ezilmiş
- 1 büyük soğan, ince doğranmış
- 2 adet karanfil
- 1 tatlı kaşığı beyaz sirke
- 1 çay kaşığı toz kimyon
- 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
Nasıl Yapılır?
- Pirinç ve mercimeği ılık suda 1 saat kadar ıslatın.
- Makarnayı tuzlu suda haşlayın, süzün ve biraz yağ ile kavurarak bir kenara alın.
- Bir tavada ince doğranmış soğan ve ezilmiş sarımsakları sıvı yağda altın rengini alana kadar kavurun ve kenara alın.
- Bir tencerede tereyağı, su, domates püresi, beyaz sirke, karanfil, toz kimyon, öğütülmüş karabiber, pul biber ve ezilmiş sarımsakları karıştırarak 20 dakika pişirin.
- Kavrulmuş soğan ve sarımsakları, su ve tereyağını ekleyip süzülmüş pirinç ve mercimeği karıştırarak 20 dakika daha pişirin.
- Hazırlanan pirinç, mercimek ve makarnayı kat kat dizin, üzerine kızarmış soğan ve sarımsak serpiştirerek servis yapın.
Afiyet Olsun!