Masterchef Baked Alaska Tatlı Tarifi, Nasıl Yapılır? Baked Alaska Nerenin Tatlısı?
Baked Alaska, kökeni Amerika Birleşik Devletleri'ne dayanan oldukça gösterişli ve lezzetli bir tatlıdır.
19. yüzyılın sonlarında, Alaska'nın Amerika Birleşik Devletleri'ne satın alınmasını kutlamak amacıyla yaratıldığı söylenir.
Temel olarak, dondurma ve kek tabakalarının meringue (yumurta akı ve şekerle hazırlanan bir karışım) ile kaplanıp, hızlıca fırınlanmasıyla hazırlanır.
İşte Baked Alaska Tarifi:
Malzemeler:
- 1 adet hazır pandispanya kek (ya da evde hazırlanmış yumuşak bir kek)
- 3-4 top farklı lezzette dondurma (çikolata, vanilya, çilek vb.)
- 4 adet yumurta akı
- 200 gr şeker
- 1 çay kaşığı vanilya esansı
Nasıl Yapılır?
- Fırını önceden 220°C'ye ayarlayın.
- Keki, Baked Alaska'yı servis edeceğiniz tabağa yerleştirin.
- Kekin üzerine farklı lezzetlerde dondurma toplarını koyun. Dondurma tabakası kekin her yerini kaplayacak şekilde yayılmalıdır.
- Ayrı bir kapta yumurta aklarını vanilya esansı ile birlikte sertleşene kadar çırpın.
- Yavaş yavaş şekeri ekleyerek, parlak ve sert bir meringue elde edene kadar çırpın.
- Meringue'yi dondurmanın üzerine ve kenarlarına eşit bir şekilde yayın.
- Meringue kekin tüm yüzeyini tamamen kaplamalıdır.
- Baked Alaska'yı, meringue altın kahverengiye dönene kadar yaklaşık 4-5 dakika fırında pişirin.
- Hızlıca fırından çıkararak, hemen servis yapın.
Afiyet Olsun!