Michelin Yıldızı Nedir? Nasıl Alınır, Kimlere Verilir? Michelin Yıldızlarının Anlamları Nedir?

Michelin Yıldızı, dünyanın en saygın restoran derecelendirme sistemlerinden biridir ve MasterChef programı sayesinde tekrar gündeme gelmiştir. Michelin, restoranları değerlendirirken kullanılan kriterlerini en son 1936 yılında güncellemiştir. Michelin Yıldızı, ne anlama gelir ve hangi restoranlara bu ödül verilir? İşte Yanıtı...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Aralık 2023 12:05
GÜNCELLEME
26 Aralık 2023 12:24
Michelin Yıldızı Nedir? Nasıl Alınır, Kimlere Verilir? Michelin Yıldızlarının Anlamları Nedir?
Büşra Ünal Yazar

Michelin Yıldızı Nedir? Nasıl Alınır, Kimlere Verilir?

Michelin Rehberi, ya da diğer adıyla Michelin Kırmızı Rehberi, Fransız otomobil lastiği üreticisi Michelin tarafından otellerin ve restoranların mutfaklarına verilen prestijli bir ödüldür. 

Değişik kriterlere göre değerlendirilen mekanlar, puanlanarak Michelin yıldızları adı verilen bir sistemle sınıflandırılır. 

Bir restoranın Michelin yıldızı alması veya yıldız sayısını artırması, o mekana uluslararası tanınırlık ve prestij kazandırırken, yıldız kaybetmesi veya yıldızının alınması ciddi bir itibar kaybına sebep olmaktadır.

Peki, Michelin Yıldızı Kimlere Verilir?

Michelin Yıldızı, her yıl belirlenen restoran ve otel mutfaklarına verilen bir ödüldür.

1  Michelin Yıldızı Ne Demek, 2  Michelin Yıldızı Ne Demek, 3 Michelin Yıldızı Ne Demek?  Michelin Yıldızlarının Anlamları Ne?

Bir Michelin Yıldızı, seçkin malzemeler kullanılarak yüksek kalitede yemekler sunan restoranlara takdim edilir.

İki Michelin Yıldızı, restoranın şefinin kişisel tarzının ve becerisinin mutfakta ustaca sergilendiği yerlere verilir.

Üç Michelin Yıldızı, mutfakta üst düzey yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergileyen, pişirme sanatında zirveye ulaşmış şeflerin yönettiği restoranlara verilen en yüksek ödüldür.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa