Michelin Rehberi, ya da diğer adıyla Michelin Kırmızı Rehberi, Fransız otomobil lastiği üreticisi Michelin tarafından otellerin ve restoranların mutfaklarına verilen prestijli bir ödüldür.
Değişik kriterlere göre değerlendirilen mekanlar, puanlanarak Michelin yıldızları adı verilen bir sistemle sınıflandırılır.
Bir restoranın Michelin yıldızı alması veya yıldız sayısını artırması, o mekana uluslararası tanınırlık ve prestij kazandırırken, yıldız kaybetmesi veya yıldızının alınması ciddi bir itibar kaybına sebep olmaktadır.
Michelin Yıldızı, her yıl belirlenen restoran ve otel mutfaklarına verilen bir ödüldür.
Bir Michelin Yıldızı, seçkin malzemeler kullanılarak yüksek kalitede yemekler sunan restoranlara takdim edilir.
İki Michelin Yıldızı, restoranın şefinin kişisel tarzının ve becerisinin mutfakta ustaca sergilendiği yerlere verilir.
Üç Michelin Yıldızı, mutfakta üst düzey yeteneklerini ve yaratıcılıklarını sergileyen, pişirme sanatında zirveye ulaşmış şeflerin yönettiği restoranlara verilen en yüksek ödüldür.