Evde Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Hindistan Cevizi Yağı...

Hindistan cevizi yağının cilt sağlığından saç sağlığına hatta kalp sağlığına kadar bir çok faydası bulunmaktadır. Bu mucizevi yağın kullanımı gün geçtikçe artmaktadır. Her derde deva Hindistan Cevizi Yağını evde çok kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Peki, nasıl mı? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
03 Ocak 2024 05:30
GÜNCELLEME
03 Ocak 2024 21:36
Evde Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Hindistan Cevizi Yağı...
Büşra Ünal Yazar

Evde Hindistan Cevizi Yağı Nasıl Yapılır? Ev Yapımı Hindistan Cevizi Yağı Yapımı...

Nasıl Yapılır?

Öncelikle, 3 su bardağı kadar rendelenmiş Hindistan cevizi hazırlayın.

Rendelenmiş Hindistan cevizini yüksek hızlı bir blendera koyun. Blenderın en az yarı yarıya dolu olması önemlidir.

Blenderın kapağını kapatın ve cihazı çalıştırın. Düşük hızdan başlayarak kademeli olarak hızı artırın. 

Eğer Hindistan cevizi blenderın bıçakları altında toplanıyorsa, ara sıra durdurup karıştırarak eşit şekilde işlenmesini sağlayın.

Yaklaşık 1 dakika içinde, Hindistan cevizi blenderda kremsi ve kalın bir yağ kıvamına gelecektir. 

Eğer mutfak robotu kullanıyorsanız bu süreç yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.

Hazırladığınız Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında saklayın. 

Soğuk ortamda yağ sertleşecektir. 

Eğer yağı yumuşatmak isterseniz, kavanozu sıcak su içine koyabilirsiniz.

Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa