Öncelikle, 3 su bardağı kadar rendelenmiş Hindistan cevizi hazırlayın.
Rendelenmiş Hindistan cevizini yüksek hızlı bir blendera koyun. Blenderın en az yarı yarıya dolu olması önemlidir.
Blenderın kapağını kapatın ve cihazı çalıştırın. Düşük hızdan başlayarak kademeli olarak hızı artırın.
Eğer Hindistan cevizi blenderın bıçakları altında toplanıyorsa, ara sıra durdurup karıştırarak eşit şekilde işlenmesini sağlayın.
Yaklaşık 1 dakika içinde, Hindistan cevizi blenderda kremsi ve kalın bir yağ kıvamına gelecektir.
Eğer mutfak robotu kullanıyorsanız bu süreç yaklaşık 15-20 dakika sürebilir.
Hazırladığınız Hindistan cevizi yağını oda sıcaklığında saklayın.
Soğuk ortamda yağ sertleşecektir.
Eğer yağı yumuşatmak isterseniz, kavanozu sıcak su içine koyabilirsiniz.