En Hamarat Benim Meyhane Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Meyhane Pilavı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 03:15
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 17:16
En Hamarat Benim Meyhane Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Meyhane Pilavı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı baldo pirinç
  • 4 su bardağı tavuk suyu veya su
  • 1 adet kuru soğan (ince doğranmış)
  • 1 adet havuç (küçük küp şeklinde doğranmış)
  • 1/2 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 1/2 su bardağı konserve mısır
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber (tadına göre)
  • 1/2 çay kaşığı safran veya zerdeçal (isteğe bağlı, renk için)

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci bol suda yıkayıp, 30 dakika kadar ılık tuzlu suda bekletin.
  • Sonrasında tekrar yıkayıp süzün.
  • Tereyağı ve zeytinyağını bir tencerede ısıtın.
  • İnce doğranmış soğanı ve küp şeklinde doğranmış havucu ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Süzülmüş pirinçleri tencereye ekleyin ve şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Safran veya zerdeçalı ekleyip karıştırın (renk için).
  • Tavuk suyunu veya suyu ekleyin. Tuz ve karabiber serpin.
  • Kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pilavın suyunu çekmeye başladığında bezelye ve mısırı ekleyin.
  • Tencerenin kapağını kapatıp demlenmeye bırakın.
  • Pilav demlendikten sonra karıştırın ve servis tabağına alın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa