En Hamarat Benim Tavuklu Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Tavuklu Mantı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 10:30
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:20
En Hamarat Benim Tavuklu Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Tavuklu Mantı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 2 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz
  • Su (yumuşak bir hamur elde edene kadar)

İç Harcı İçin:

  • 300 gr tavuk göğsü (ince kıyılmış)
  • 1 adet soğan (ince doğranmış)
  • Tuz, karabiber, pul biber (tercihe göre)

Üzeri İçin:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • Yoğurt
  • Sarımsak (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır:

  • Unu bir kaba eleyin.
  • Ortasını açıp yumurta, tuz ve azar azar su ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru dinlendirin.
  • Kıyılmış tavuk göğsünü, ince doğranmış soğan ve baharatlarla karıştırın.
  • Dinlenmiş hamuru merdane ile açın ve küçük kareler şeklinde kesin.
  • Her kareye bir miktar iç harç koyup, kenarlarını birleştirerek mantı şeklini verin.
  • Mantıları kaynar suda haşlayın, suyun yüzüne çıkınca süzün.
  • Tereyağını eritin ve pul biber ekleyin.
  • Yoğurtlu bir sos hazırlayın, isteğe göre sarımsak ekleyebilirsiniz.
  • Haşlanmış mantıları servis tabağına alın.
  • Üzerine sarımsaklı yoğurt ve tereyağlı sos gezdirin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa