En Hamarat Benim Jalebi Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Jalebi Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 09:20
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:21
En Hamarat Benim Jalebi Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Jalebi Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1 su bardağı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1/2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • Yaklaşık 1/2 su bardağı ılık su
  • Bir tutam safran veya birkaç damla gıda boyası (renk için)

Şerbet İçin:

  • 1 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı su
  • 1/2 çay kaşığı limon suyu
  • 1/4 çay kaşığı kardamom tozu veya birkaç damla gül suyu

Nasıl Yapılır:

  • Şeker, su ve limon suyunu bir tencerede karıştırın.
  • Kaynamaya başladığında kısık ateşte 5 dakika daha pişirin.
  • Kardamom tozu veya gül suyunu ekleyin ve soğumaya bırakın.
  • Un, nişasta ve kabartma tozunu bir kaba eleyin.
  • Yoğurt ve safranı karıştırın.
  • Yavaş yavaş ılık su ekleyerek pürüzsüz bir hamur yapın.
  • Hamuru 8-10 saat (veya bir gece) dinlendirin.
  • Hamuru sıkma torbasına veya sıkma şişesine doldurun.
  • Orta ateşteki yağda, hamuru halka şeklinde sıkarak kızartın.
  • Her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Jalebi'leri yağdan çıkarın ve doğrudan sıcak şerbete batırın.
  • Her birini şerbette yaklaşık 1-2 dakika bekletin.
  • Jalebi'leri şerbetten çıkarın ve fazla şerbetin süzülmesi için bir süzgeçte bekletin.
  • Sıcak veya oda sıcaklığında servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa