En Hamarat Benim Gül Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Gül Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 08:55
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:21
En Hamarat Benim Gül Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Gül Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 3 su bardağı un
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı eritilmiş tereyağı veya margarin
  • 1 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • Toz fıstık veya antep fıstığı (isteğe bağlı)

Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir tencereye koyun ve kaynatın.
  • Kaynamaya başladıktan sonra 10-15 dakika kısık ateşte pişirin.
  • Limon suyunu ekleyin, birkaç dakika daha kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Unu derin bir kaba eleyin.
  • Ortasını açıp, yoğurt, sıvı yağ, eritilmiş tereyağı, yumurta, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin.
  • Yumuşak bir hamur yoğurun ve 10-15 dakika dinlendirin.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve her birini yuvarlayıp merdane ile açın.
  • Hamurları üçerli gruplar halinde üst üste koyun.
  • Üç katlı hamuru rulo yapın ve 1 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Her bir dilimi hafifçe yassıltarak gül şeklini verin.
  • Gül şeklindeki hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altın sarısı rengini alana kadar pişirin (yaklaşık 20-25 dakika)
  • Fırından çıkan sıcak tatlıları soğuk şerbete batırın ve 1-2 dakika şerbette bekletin.
  • Şerbeti çeken tatlıları bir servis tabağına alın.
  • Üzerlerine toz fıstık veya antep fıstığı serpiştirerek servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa