En Hamarat Benim Haşhaşlı Çörek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Haşhaşlı Çörek Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 08:10
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:22
En Hamarat Benim Haşhaşlı Çörek Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Haşhaşlı Çörek Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 500 gram un
  • 1 paket instant maya (veya 25 gram yaş maya)
  • 1 çay bardağı süt (ılık)
  • 1 çay bardağı su (ılık)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

İç Harcı İçin:

  • 1 su bardağı öğütülmüş haşhaş
  • 1/2 su bardağı şeker
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ

Üzeri İçin:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Çörek otu veya susam

Nasıl Yapılır?

  • Unu geniş bir kaba alın ve ortasını açın.
  • Maya, şeker, süt, su, sıvı yağ ve tuzu ekleyin.
  • Pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edene kadar yoğurun.
  • Hamuru, üzerini örterek 1 saat kadar mayalanmaya bırakın.
  • Öğütülmüş haşhaş, şeker ve sıvı yağı bir kasede karıştırın.
  • Mayalanan hamurdan parçalar koparın ve her birini merdane ile açın.
  • Açılan hamurların üzerine hazırladığınız haşhaşlı harcı sürün.
  • Hamurları rulo şeklinde sarın ve 3-4 cm genişliğinde dilimleyin.
  • Dilimleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
  • Üzerlerine yumurta sarısı sürün ve çörek otu veya susam serpin.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, üstleri kızarana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen haşhaşlı çörekleri fırından çıkarın ve soğumaya bırakın.
  • Ilık veya oda sıcaklığında servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa