En Hamarat Benim Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Ev Yapımı Beyti Kebap Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 04:20
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:24
En Hamarat Benim Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Ev Yapımı Beyti Kebap Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Kebap İçin:

  • 500 gram kıyma (dana veya kuzu)
  • 1 adet rendelenmiş soğan
  • 2 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

Sarma İçin:

  • Yufka veya lavaş ekmeği
  • Tereyağı (eritilmiş)

Üzeri İçin:

  • Yoğurt
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Kıymayı bir kaba alın.
  • İçine rendelenmiş soğan, sarımsak, kimyon, pul biber, karabiber, tuz ve zeytinyağı ekleyin.
  • Tüm malzemeyi iyice karıştırın ve yoğurun.
  • Kıymadan küçük rulo şekilleri yapın.
  • Hazırladığınız kıyma rulolarını ızgarada veya tavada her iki tarafı kızarana kadar pişirin.
  • Pişen kebapları yufka veya lavaş ekmeklerine yerleştirin.
  • Eritilmiş tereyağı sürün ve rulo şeklinde sarın.
  • Sarılmış kebapları dilimleyin.
  • Dilimlenmiş kebapları servis tabağına alın.
  • Üzerine yoğurt ekleyin.
  • Ayrı bir tavada tereyağını eritin, pul biber ekleyin ve bu sosu yoğurtlu kebapların üzerine dökün.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa