En Hamarat Benim Burma Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Burma Baklava Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 03:30
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:25
En Hamarat Benim Burma Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Burma Baklava Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 1 kg baklavalık yufka
  • 300 gram eritilmiş tereyağı

İç Harcı İçin:

  • 400 gram çekilmiş ceviz içi

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı şeker
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir tencerede karıştırarak kaynatın.
  • Kaynama noktasına geldikten sonra birkaç damla limon suyu ekleyin.
  • 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Baklavalık yufkaları düz bir zemine serin.
  • Her bir yufkayı eritilmiş tereyağı ile yağlayın.
  • Yufkanın üzerine eşit miktarda çekilmiş ceviz serpiştirin.
  • Yufkayı sigara böreği sarar gibi sıkıca sarın ve gül şeklini vermek için spiral şeklinde kıvırın.
  • Hazırladığınız burma baklavaları yağlanmış fırın tepsisine dizin.
  • Önceden ısıtılmış 160-170 derece fırında, üzerleri altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 45 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak baklavaların üzerine soğumuş şerbeti dökün.
  • Şerbeti çekmesi için baklavaları oda sıcaklığında bir süre bekletin.
  • Şerbeti çekmiş ve soğumuş burma baklavaları servis tabağına alın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa