En Hamarat Benim Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Nar Ekşili Soğan Kebabı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 02:45
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:26
En Hamarat Benim Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Nar Ekşili Soğan Kebabı Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı dana eti
  • 3-4 adet büyük boy soğan (yarım halka şeklinde doğranmış)
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz ve karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı et suyu veya su

Nasıl Yapılır:

  • Kuşbaşı etleri bir kaba alın.
  • Üzerine nar ekşisi, zeytinyağı, tuz, karabiber, pul biber, kimyon ve ezilmiş sarımsağı ekleyin.
  • Etleri bu sos ile iyice karıştırın ve en az 1 saat (mümkünse bir gece) buzdolabında marine edin.
  • Büyük bir tavada veya güveçte zeytinyağı ısıtın.
  • Yarım halka şeklinde doğranmış soğanları ekleyip yumuşayana kadar kavurun.
  • Üzerine marine edilmiş etleri ekleyin ve etler suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Et suyunu veya suyu ekleyin ve etler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Pişen nar ekşili soğan kebabını sıcak olarak servis yapın.
  • Yanında pirinç pilavı veya bulgur pilavı ile servis edebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa