En Hamarat Benim Boşnak Usulü Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Ekranların sevilen sunucusu Kadir Ezildi’nin sunduğu 'En Hamarat Benim' hafta içi her gün FOX ekranlarında yer alıyor. Programda denenmiş bu tarif herkes tarafından merak edildi ve tarifi araştırılmaya başlandı. Peki, Boşnak Usulü Kapama Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
09 Ocak 2024 02:20
GÜNCELLEME
09 Ocak 2024 18:27
En Hamarat Benim Boşnak Usulü Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır?
Büşra Ünal Yazar

En Hamarat Benim Boşnak Usulü Kapama Tarifi, Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı kuzu veya dana eti
  • 2 adet büyük boy soğan (yarım ay şeklinde doğranmış)
  • 2 adet patates (küp şeklinde doğranmış)
  • 2 adet havuç (halka şeklinde doğranmış)
  • 1 adet kırmızı biber (doğranmış)
  • 1 adet yeşil biber (doğranmış)
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 su bardağı bezelye (taze veya dondurulmuş)
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 3-4 su bardağı sıcak su veya et suyu
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı

Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede yağı ısıtın.
  • Kuşbaşı etleri ekleyip, suyunu salıp çekene kadar kavurun.
  • Soğan, sarımsak, havuç, kırmızı ve yeşil biberleri ekleyin ve sebzeler yumuşayana kadar kavurun.
  • Domates salçasını ekleyin ve karıştırın.
  • Patates ve bezelyeyi ekleyin.
  • Üzerine sıcak su veya et suyunu ekleyip, tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Kısık ateşte sebzeler ve et yumuşayana kadar yaklaşık 45 dakika-1 saat pişirin.
  • Pişen Boşnak usulü kapamayı sıcak olarak servis yapın.
  • Yanında yoğurt veya ayran ile servis edilebilir.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa