Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yağız'ın Menüsü: Bal Kabağı Parfe Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta üçüncü gün yarışmacısı Yağız, menüsünde tatlı olarak Bal Kabağı Parfe tarifine yer verdi. Peki, Bal Kabağı Parfe Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
17 Ocak 2024 16:25
GÜNCELLEME
18 Ocak 2024 02:33
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Yağız'ın Menüsü: Bal Kabağı Parfe Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Bal Kabağı Parfe Tarifi, Bal Kabağı Parfe Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Bal Kabağı Püresi İçin:

  • 500 gram bal kabağı, doğranmış
  • 1/4 su bardağı su
  • 1/4 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı tarçın

Parfe İçin:

  • 2 su bardağı soğuk krema
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 çay kaşığı zencefil tozu
  • 1/4 çay kaşığı muskat rendesi
  • 1/4 çay kaşığı tuz

Nasıl Yapılır?

  • Doğranmış bal kabağını bir tencereye alın, üzerine su ve şeker ekleyin.
  • Kabağı yumuşayana kadar pişirin. 
  • Yumuşayan kabakları blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Püreye tarçın ekleyip karıştırın ve soğumaya bırakın.
  • Soğuk kremayı derin bir kapta toz şekerle birlikte katılaşana kadar çırpın.
  • Vanilya, tarçın, zencefil tozu, muskat ve tuzu ekleyip karıştırın.
  • Soğuyan bal kabağı püresini kremaya ekleyip nazikçe karıştırın.
  • Hazırlanan parfe karışımını bir kalıba veya dondurma kabına dökün.
  • En az 6 saat veya bir gece boyunca dondurucuda bekletin.
  • Parfeyi dondurucudan çıkardıktan sonra birkaç dakika oda sıcaklığında bekletin.
  • Dilimleyerek veya kaşıkla servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa