BIST
9.395
0,00%
DOLAR
34,6042
0,17%
EURO
36,6855
0,12%
ALTIN
2.917,56
0,63%
PETROL
73,42
0,16%
BITCOIN
3.164.397
0,82%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 8°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta dördüncü gün yarışmacısı Kadir, menüsünde ana yemek yanında Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 17:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 01:59
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi, Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 su bardağı basmati pirinci
2 su bardağı sıcak su veya tavuk/et suyu
1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri (konserve veya dondurulmuş olabilir)
2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
1 adet küçük soğan, ince doğranmış
1 diş sarımsak, ezilmiş (isteğe bağlı)
Tuz ve karabiber
İsteğe bağlı olarak bir tutam safran veya zerdeçal
Nasıl Yapılır?
Basmati pirincini iyice yıkayın ve 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Bu, pirincin daha iyi pişmesini sağlar.
Orta boy bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Suyunu süzdüğünüz basmati pirincini tencereye ekleyin.
Pirinç taneleri şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun.
Sıcak suyu veya et/tavuk suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz safran veya zerdeçal ekleyebilirsiniz.
Bu, pilava güzel bir renk ve aroma katacaktır.
Haşlanmış mısır tanelerini ekleyin ve karıştırın.
Tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dakika.
Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve pilavın demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyin.
Kapağı açmadan bu süreyi beklemek, pilavın kıvamının daha iyi olmasını sağlayacaktır.
Pilavı bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Su faturası neden fazla gelir? Yüksek su faturalarını düşürmek için öneriler
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Sonraki Sayfa
×
Ara