Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta dördüncü gün yarışmacısı Kadir, menüsünde ana yemek yanında Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı tarifine yer verdi. Peki, Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 17:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 01:59
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Tarifi, Haşlanmış Mısırlı Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 su bardağı basmati pirinci
  • 2 su bardağı sıcak su veya tavuk/et suyu
  • 1 su bardağı haşlanmış mısır taneleri (konserve veya dondurulmuş olabilir)
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı veya tereyağı
  • 1 adet küçük soğan, ince doğranmış
  • 1 diş sarımsak, ezilmiş (isteğe bağlı)
  • Tuz ve karabiber
  • İsteğe bağlı olarak bir tutam safran veya zerdeçal

Nasıl Yapılır?

  • Basmati pirincini iyice yıkayın ve 30 dakika kadar ılık suda bekletin. Bu, pirincin daha iyi pişmesini sağlar.
  • Orta boy bir tencerede zeytinyağı veya tereyağını ısıtın. İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı ekleyin ve soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
  • Suyunu süzdüğünüz basmati pirincini tencereye ekleyin. 
  • Pirinç taneleri şeffaflaşana kadar orta ateşte kavurun.
  • Sıcak suyu veya et/tavuk suyunu ekleyin. İsteğe bağlı olarak biraz safran veya zerdeçal ekleyebilirsiniz. 
  • Bu, pilava güzel bir renk ve aroma katacaktır.
  • Haşlanmış mısır tanelerini ekleyin ve karıştırın.
  • Tuz ve karabiber ekleyin. Kapağını kapatın ve kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirin, yaklaşık 15-20 dakika.
  • Pilav piştikten sonra ocağı kapatın ve pilavın demlenmesi için 10 dakika kadar bekleyin. 
  • Kapağı açmadan bu süreyi beklemek, pilavın kıvamının daha iyi olmasını sağlayacaktır.
  • Pilavı bir kaşık yardımıyla hafifçe karıştırın ve sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa