Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Kalburabastı Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta dördüncü gün yarışmacısı Kadir, menüsünde tatlı olarak Kalburabastı tarifine yer verdi. Peki, Kalburabastı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 17:00
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:11
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Kadir'in Menüsü: Kalburabastı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kalburabastı Tarifi, Kalburabastı Nasıl Yapılır?

Hamur İçin Malzemeler:

  • 125 gram tereyağı veya margarin (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 yumurta
  • 3 su bardağı un (yaklaşık)
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Şerbet İçin Malzemeler:

  • 3 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şerbet için, şekeri ve suyu bir tencereye alın ve kaynamaya başlayıncaya kadar karıştırın. 
  • Kaynadıktan sonra yaklaşık 10-15 dakika daha kısık ateşte pişirin. 
  • Şerbet kıvama geldiğinde birkaç damla limon suyu ekleyin ve ocaktan alın.
  • Bir kaba oda sıcaklığındaki tereyağı/margarin, sıvı yağ, yoğurt, irmik ve yumurtayı koyup güzelce karıştırın. 
  • Unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyerek yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamurun kıvamı kulak memesi kıvamında olmalıdır.
  • Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın. 
  • Bu parçaları avucunuzda yuvarlayın ve ardından üzerine hafifçe bastırarak veya bir kalbur yardımıyla şekillendirin.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 
  • Şekillendirdiğiniz hamurları yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin ve önceden ısıtılmış fırında üzerleri hafifçe kızarana kadar pişirin, yaklaşık 20-25 dakika.
  • Fırından çıkan sıcak tatlıların üzerine soğuk şerbeti dökün. 
  • Tatlılar şerbeti çekene kadar bekleyin.
  • Şerbeti çeken kalburabastılar servise hazırdır. 
  • İsteğe göre üzerine fıstık, ceviz veya hindistan cevizi serpebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa