Gelinim Mutfakta: Kadayıf Mantısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kadayıf Mantısı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Kadayıf Mantısı, Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 16:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:25
Gelinim Mutfakta: Kadayıf Mantısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kadayıf Mantısı Tarifi, Kadayıf Mantısı Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Kadayıf Mantısı İçin:

  • 500 gram tel kadayıf
  • 200 gram tereyağı veya margarin, eritilmiş
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)

Şerbet İçin:

  • 2 su bardağı şeker
  • 2,5 su bardağı su
  • Birkaç damla limon suyu

Nasıl Yapılır?

  • Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın.
  • Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte pişirin. 
  • Pişme süresinin sonuna doğru birkaç damla limon suyu ekleyin. 
  • Şerbeti soğumaya bırakın.
  • Kadayıfı ufak parçalara ayırın ve geniş bir kaseye alın. 
  • Üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve tüm kadayıfın yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
  • Dövülmüş cevizi bir kaseye alın, isteğe bağlı olarak tarçın ekleyin ve karıştırın.
  • Kadayıfın bir miktarını elinize alın, ortasına cevizli karışımdan koyun ve mantı şeklini alacak şekilde kapatın. 
  • Bu işlemi tüm kadayıf ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.
  • Kadayıf mantılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin. 
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıflar altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
  • Fırından çıkan sıcak kadayıf mantıların üzerine soğuk şerbeti dökün. 
  • Şerbetin iyice çekilmesi için bir süre bekleyin.
  • Şerbeti çeken kadayıf mantıları servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine toz fıstık, ceviz ya da kaymak ekleyerek servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa