BIST
9.395
0,06%
DOLAR
34,5964
0,15%
EURO
36,7366
0,26%
ALTIN
2.898,32
-0,03%
PETROL
73,34
3,24%
BITCOIN
3.167.345
0,92%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 7°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 7°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta: Kadayıf Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta: Kadayıf Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Kadayıf Mantısı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Kadayıf Mantısı, Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 16:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:25
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kadayıf Mantısı Tarifi, Kadayıf Mantısı Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Kadayıf Mantısı İçin:
500 gram tel kadayıf
200 gram tereyağı veya margarin, eritilmiş
1 su bardağı dövülmüş ceviz içi
Yarım çay kaşığı tarçın (isteğe bağlı)
Şerbet İçin:
2 su bardağı şeker
2,5 su bardağı su
Birkaç damla limon suyu
Nasıl Yapılır?
Şeker ve suyu bir tencereye alın ve kaynayana kadar karıştırın.
Kaynadıktan sonra 15-20 dakika kısık ateşte pişirin.
Pişme süresinin sonuna doğru birkaç damla limon suyu ekleyin.
Şerbeti soğumaya bırakın.
Kadayıfı ufak parçalara ayırın ve geniş bir kaseye alın.
Üzerine eritilmiş tereyağını dökün ve tüm kadayıfın yağlanmasını sağlayacak şekilde karıştırın.
Dövülmüş cevizi bir kaseye alın, isteğe bağlı olarak tarçın ekleyin ve karıştırın.
Kadayıfın bir miktarını elinize alın, ortasına cevizli karışımdan koyun ve mantı şeklini alacak şekilde kapatın.
Bu işlemi tüm kadayıf ve iç harç bitene kadar tekrarlayın.
Kadayıf mantılarını yağlı kağıt serili fırın tepsisine dizin.
Önceden ısıtılmış 180 derece fırında, kadayıflar altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkan sıcak kadayıf mantıların üzerine soğuk şerbeti dökün.
Şerbetin iyice çekilmesi için bir süre bekleyin.
Şerbeti çeken kadayıf mantıları servis tabağına alın ve isteğe bağlı olarak üzerine toz fıstık, ceviz ya da kaymak ekleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Su faturası neden fazla gelir? Yüksek su faturalarını düşürmek için öneriler
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Sonraki Sayfa
×
Ara