Gelinim Mutfakta - Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması), Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 16:20
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:36
Gelinim Mutfakta - Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Tarifi, Terkib-i Tüffahiye (Elma Dolması) Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 4 adet büyük boy elma
  • 1/2 su bardağı toz şeker
  • 1/4 su bardağı dövülmüş ceviz içi
  • 1/4 su bardağı kuru üzüm
  • 1/4 su bardağı ince doğranmış kuru kayısı
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1/4 çay kaşığı karabiber
  • 1/4 çay kaşığı tane karanfil (dövülmüş)
  • 1/2 su bardağı su veya elma suyu
  • Birkaç damla gül suyu (isteğe bağlı)
  • Üzeri için toz şeker ve tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Elmaları yıkayın ve kurulayın. 
  • Elmaların üst kısmından kapak şeklinde kesin ve bir kenara ayırın. 
  • Elmaların içini dikkatlice oyun, ancak dış kabuğu delmemeye özen gösterin.
  • Bir kasede toz şeker, dövülmüş ceviz, kuru üzüm, kuru kayısı, tarçın, karabiber ve karanfili karıştırın. 
  • İsteğe bağlı olarak gül suyu da ekleyebilirsiniz.
  • Hazırladığınız iç harcı elmaların içine doldurun. 
  • Elmaların kapaklarını geri koyun.
  • Elmaları fırına dayanıklı bir kabın içine yerleştirin. 
  • Elmaların yarısına gelecek kadar su veya elma suyu ekleyin.
  • Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, elmalar yumuşayana kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. 
  • Pişirme süresi elmaların büyüklüğüne göre değişebilir.
  • Pişen elmaları fırından çıkarın ve soğumasını bekleyin. 
  • Servis yaparken üzerine toz şeker ve tarçın serpebilirsiniz.
  • Afiyet  Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa