BIST
9.395
0,06%
DOLAR
34,6234
0,55%
EURO
36,6425
0,97%
ALTIN
2.908,51
2,52%
PETROL
73,17
3,00%
BITCOIN
3.174.005
1,12%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi
Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Helva-i Hakani tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 16:10
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:54
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Helva-i Hakani Tarifi, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
2 su bardağı irmik
1 su bardağı tereyağı
2 su bardağı şeker
3 su bardağı sıcak su
1/2 su bardağı süt
1/2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
1/2 su bardağı kuru üzüm
1/2 çay kaşığı safran (isteğe bağlı, renk ve aroma için)
1 çay kaşığı tarçın
Üzeri için fıstık veya badem
Nasıl Yapılır?
Bir tencerede şeker ve sıcak suyu karıştırarak kaynatın.
Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve sütü ekleyin.
İsteğe bağlı olarak safranı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
Başka bir tencerede tereyağını eritin.
İrmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavurun.
Kavrulmuş irmiğe yavaşça sıcak şerbeti ekleyin.
Bu sırada karıştırmaya devam edin
Çekilmiş ceviz veya fındık içi ve kuru üzümü helvaya ekleyin.
Karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini ve koyulaşmasını sağlayın.
Helva koyulaştığında ocağın altını kısın.
Helvanın altını tutmaması için ara sıra karıştırarak 10-15 dakika daha pişirin.
Ocağı kapattıktan sonra helvanın kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmesi için bekleyin.
Helva demlendikten sonra servis tabağına alın.
Üzerini dövülmüş fıstık veya badem ile süsleyin.
Helva hazır olduğunda sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Su faturası neden fazla gelir? Yüksek su faturalarını düşürmek için öneriler
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Sonraki Sayfa
×
Ara