Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Helva-i Hakani tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 16:10
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 02:54
Gelinim Mutfakta - Helva-i Hakani Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Helva-i Hakani Tarifi, Helva-i Hakani Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 2 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı tereyağı
  • 2 su bardağı şeker
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1/2 su bardağı çekilmiş ceviz veya fındık içi
  • 1/2 su bardağı kuru üzüm
  • 1/2 çay kaşığı safran (isteğe bağlı, renk ve aroma için)
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Üzeri için fıstık veya badem

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede şeker ve sıcak suyu karıştırarak kaynatın. 
  • Kaynayan şerbeti ocaktan alın ve sütü ekleyin. 
  • İsteğe bağlı olarak safranı da bu aşamada ekleyebilirsiniz.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin. 
  • İrmiği ekleyin ve sürekli karıştırarak kısık ateşte rengi hafif kahverengiye dönene kadar kavurun.
  • Kavrulmuş irmiğe yavaşça sıcak şerbeti ekleyin. 
  • Bu sırada karıştırmaya devam edin
  • Çekilmiş ceviz veya fındık içi ve kuru üzümü helvaya ekleyin. 
  • Karıştırarak helvanın şerbeti çekmesini ve koyulaşmasını sağlayın.
  • Helva koyulaştığında ocağın altını kısın. 
  • Helvanın altını tutmaması için ara sıra karıştırarak 10-15 dakika daha pişirin.
  • Ocağı kapattıktan sonra helvanın kapağını kapatın ve 10-15 dakika demlenmesi için bekleyin.
  • Helva demlendikten sonra servis tabağına alın. 
  • Üzerini dövülmüş fıstık veya badem ile süsleyin.
  • Helva hazır olduğunda sıcak veya ılık olarak servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa