Gelinim Mutfakta - Loznik Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Loznik tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Loznik Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:09
Gelinim Mutfakta - Loznik Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Loznik Tarifi, Loznik Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Hamur İçin:

  • 500 gram yufka veya filo hamuru
  • 100 ml sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
  • 100 ml su

Peynirli İç Harç İçin:

  • 300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
  • 2 adet yumurta
  • 1 demet dereotu, ince kıyılmış
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Bir kasede ezilmiş beyaz peynir, yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın.
  • Bir kapta sıvı yağı ve suyu karıştırın. 
  • Bu karışımı, yufkaların arasına ve üzerine sürmek için kullanacaksınız.
  • Yufkaları tezgah üzerine serin. 
  • Her bir yufka yaprağını yağ ve su karışımı ile hafifçe ıslatın.
  • Her yufka yaprağının üzerine peynirli iç harcı yayın. 
  • Yufkayı rulo şeklinde sarın ve sonra bu ruloyu gül böreği şeklinde dolayın.
  • Fırını 180 dereceye ayarlayın. 
  • Loznikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin. 
  • Üzerlerine kalan yağ ve su karışımını sürün.
  • Loznikleri, altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
  • Pişen loznikleri fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa