BIST
9.383
-0,07%
DOLAR
34,5381
0,30%
EURO
36,5359
0,68%
ALTIN
2.889,90
1,86%
PETROL
71,51
0,66%
BITCOIN
3.115.060
-0,78%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Loznik Tarifi
Gelinim Mutfakta - Loznik Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Loznik tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Loznik Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:40
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:09
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Loznik Tarifi, Loznik Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamur İçin:
500 gram yufka veya filo hamuru
100 ml sıvı yağ (zeytinyağı veya ayçiçek yağı)
100 ml su
Peynirli İç Harç İçin:
300 gram beyaz peynir veya lor peyniri
2 adet yumurta
1 demet dereotu, ince kıyılmış
Tuz ve karabiber
Nasıl Yapılır?
Bir kasede ezilmiş beyaz peynir, yumurta, ince kıyılmış dereotu, tuz ve karabiberi karıştırarak iç harcı hazırlayın.
Bir kapta sıvı yağı ve suyu karıştırın.
Bu karışımı, yufkaların arasına ve üzerine sürmek için kullanacaksınız.
Yufkaları tezgah üzerine serin.
Her bir yufka yaprağını yağ ve su karışımı ile hafifçe ıslatın.
Her yufka yaprağının üzerine peynirli iç harcı yayın.
Yufkayı rulo şeklinde sarın ve sonra bu ruloyu gül böreği şeklinde dolayın.
Fırını 180 dereceye ayarlayın.
Loznikleri yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirin.
Üzerlerine kalan yağ ve su karışımını sürün.
Loznikleri, altın sarısı bir renk alana kadar yaklaşık 25-30 dakika pişirin.
Pişen loznikleri fırından çıkarın ve biraz soğuduktan sonra servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Sonraki Sayfa
×
Ara