Gelinim Mutfakta - Zürbiye Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Zürbiye tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Zürbiye Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:20
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:26
Gelinim Mutfakta - Zürbiye Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Zürbiye Tarifi, Zürbiye Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 250 gram kuşbaşı kuzu eti
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım kilogram arpacık soğan
  • 2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Kuşbaşı kuzu etini geniş bir tencereye alın.
  • Üzerine yeterince su ekleyip etler yumuşayana kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
  • Arpacık soğanlarını bütün olarak ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
  • Domates salçasını tencereye ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
  • Haşlanmış kuzu etlerini bir kevgir yardımıyla süzerek soğan ve salça karışımına ekleyin. 
  • Etleri 3-4 dakika daha kavurun.
  • Etleri haşladığınız sudan yaklaşık 2 su bardağı kadar ekleyin. 
  • Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.
  • Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, yemeği kısık ateşte, etler tamamen yumuşayana kadar pişirin. 
  • Yaklaşık 20-30 dakika yeterli olacaktır.
  • Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa