BIST
9.371
-0,20%
DOLAR
34,5420
0,31%
EURO
36,4827
0,53%
ALTIN
2.880,08
1,52%
PETROL
71,63
0,83%
BITCOIN
3.178.673
1,29%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 10°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 10°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Zürbiye Tarifi
Gelinim Mutfakta - Zürbiye Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Zürbiye tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Zürbiye Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:20
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:26
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Zürbiye Tarifi, Zürbiye Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
250 gram kuşbaşı kuzu eti
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 yemek kaşığı domates salçası
Yarım kilogram arpacık soğan
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Kırmızı pul biber
Nasıl Yapılır?
Kuşbaşı kuzu etini geniş bir tencereye alın.
Üzerine yeterince su ekleyip etler yumuşayana kadar haşlayın.
Başka bir tencerede zeytinyağını ısıtın.
Arpacık soğanlarını bütün olarak ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Domates salçasını tencereye ekleyin ve salçanın kokusu çıkana kadar birkaç dakika daha kavurun.
Haşlanmış kuzu etlerini bir kevgir yardımıyla süzerek soğan ve salça karışımına ekleyin.
Etleri 3-4 dakika daha kavurun.
Etleri haşladığınız sudan yaklaşık 2 su bardağı kadar ekleyin.
Tuz, karabiber ve kırmızı pul biber ile tatlandırın.
Tüm malzemeleri karıştırdıktan sonra, yemeği kısık ateşte, etler tamamen yumuşayana kadar pişirin.
Yaklaşık 20-30 dakika yeterli olacaktır.
Yemeğiniz piştikten sonra ocaktan alın ve sıcak olarak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara