Gelinim Mutfakta - Lahana Makarnası Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Lahana Makarnası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Lahana Makarnası Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:00
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:48
Gelinim Mutfakta - Lahana Makarnası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Lahana Makarnası Tarifi, Lahana Makarnası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 200 gram kuşbaşı kuzu veya dana kıyma
  • 200 gram domates püresi
  • 250 ml domates suyu
  • 4 adet et suyu konsantresi buz küpü (veya eşdeğer miktarda et suyu)
  • 1/3 orta boy lahana, uzun ince şeritler halinde kesilmiş
  • 1 orta boy soğan, doğranmış
  • 3 diş sarımsak, incecik kıyılmış
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • 4 yemek kaşığı sıcak su
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam şeker
  • 4 dal limoni kekik (veya normal kekik)
  • Biraz rendelenmiş muskat
  • Servis için taze kişniş veya maydanoz
  • Dil peyniri veya parmesan peyniri

Nasıl Yapılır?

  • Geniş bir tavada yüksek ateşte kıymayı kavurun. 
  • Rengi değişene kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin. 
  • Suyunu bırakıp çekince doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
  • Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyin ve karıştırın. 
  • Kıyma kavruk hale gelince, sıcak su ekleyin ve tavada kalan lezzetleri kazıyarak karıştırın. Kıymayı kenara alın.
  • Wok tavada zeytinyağı ısıtın. 
  • Doğranmış lahanayı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin. 
  • Lahanalar hafifçe yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin.
  • Aynı wok tavada tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın. 
  • İnce doğranmış sarımsak, domates püresi ve domates suyunu ekleyin. 
  • Et suyu konsantrelerini, şekeri, sirkeyi, karabiberi, tuzu ve limoni kekiği ekleyerek kısık ateşte sos kaynayana kadar pişirin.
  • Sostan biraz alıp kıymaya ekleyin ve karıştırın. 
  • Geriye kalan sosun içine lahanaları ekleyip 1 dakika daha pişirin. 
  • Tuz ve karabiberini ayarlayın.
  • Lahanaları tabaklara paylaştırın, üzerine kıymalı karışımı ekleyin. 
  • Üzerine rendelenmiş dil peyniri veya parmesan serpiştirin. 
  • İsterseniz fırında peyniri biraz eritebilirsiniz. 
  • Taze kişniş veya maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa