BIST
9.344
-0,49%
DOLAR
34,5065
0,21%
EURO
36,4633
0,48%
ALTIN
2.867,49
1,07%
PETROL
71,45
0,58%
BITCOIN
3.179.317
1,30%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 6°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Lahana Makarnası Tarifi
Gelinim Mutfakta - Lahana Makarnası Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Lahana Makarnası tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Lahana Makarnası Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 15:00
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 03:48
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Lahana Makarnası Tarifi, Lahana Makarnası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
200 gram kuşbaşı kuzu veya dana kıyma
200 gram domates püresi
250 ml domates suyu
4 adet et suyu konsantresi buz küpü (veya eşdeğer miktarda et suyu)
1/3 orta boy lahana, uzun ince şeritler halinde kesilmiş
1 orta boy soğan, doğranmış
3 diş sarımsak, incecik kıyılmış
1 çay kaşığı karabiber
Yarım çay kaşığı tuz
4 yemek kaşığı sıcak su
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı sirke
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 tutam şeker
4 dal limoni kekik (veya normal kekik)
Biraz rendelenmiş muskat
Servis için taze kişniş veya maydanoz
Dil peyniri veya parmesan peyniri
Nasıl Yapılır?
Geniş bir tavada yüksek ateşte kıymayı kavurun.
Rengi değişene kadar, yaklaşık 2 dakika pişirin.
Suyunu bırakıp çekince doğranmış soğanı ekleyin ve kısık ateşte soğanlar yumuşayana kadar kavurun.
Tuz, karabiber ve rendelenmiş muskatı ekleyin ve karıştırın.
Kıyma kavruk hale gelince, sıcak su ekleyin ve tavada kalan lezzetleri kazıyarak karıştırın. Kıymayı kenara alın.
Wok tavada zeytinyağı ısıtın.
Doğranmış lahanayı ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyin.
Lahanalar hafifçe yumuşayana kadar, yaklaşık 3-4 dakika yüksek ateşte pişirin.
Aynı wok tavada tereyağı ve bir yemek kaşığı zeytinyağını ısıtın.
İnce doğranmış sarımsak, domates püresi ve domates suyunu ekleyin.
Et suyu konsantrelerini, şekeri, sirkeyi, karabiberi, tuzu ve limoni kekiği ekleyerek kısık ateşte sos kaynayana kadar pişirin.
Sostan biraz alıp kıymaya ekleyin ve karıştırın.
Geriye kalan sosun içine lahanaları ekleyip 1 dakika daha pişirin.
Tuz ve karabiberini ayarlayın.
Lahanaları tabaklara paylaştırın, üzerine kıymalı karışımı ekleyin.
Üzerine rendelenmiş dil peyniri veya parmesan serpiştirin.
İsterseniz fırında peyniri biraz eritebilirsiniz.
Taze kişniş veya maydanoz yapraklarıyla süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara