BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 11°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Yağ Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta - Yağ Mantısı Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Yağ Mantısı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Yağ Mantısı Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
25 Ocak 2024 14:00
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 04:20
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Yağ Mantısı Tarifi, Yağ Mantısı Tarifi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Hamur İçin:
2 su bardağı un
1 çay kaşığı instant maya
1 yemek kaşığı yoğurt
Yarım tatlı kaşığı tuz
Yarım su bardağı ılık su
1 adet yumurta
İç Harcı İçin:
150 gram kıyma
1 adet küçük boy rendelenmiş soğan
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
Kızartmak İçin:
Yeterli miktarda kızartma yağı
Sosu İçin:
1 kase yoğurt
2 diş ezilmiş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı biber salçası veya domates püresi
Nasıl Yapılır?
Kıymayı, rendelenmiş soğanı ve baharatları bir kasede iyice yoğurun.
İç harcı streç film ile kapatarak buzdolabında dinlendirin.
Unu bir kaba eleyin.
Ilık su, maya, yoğurt, tuz ve yumurtayı ekleyin.
Ele yapışmayacak, pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
Hamuru 20 dakika kadar oda sıcaklığında mayalandırın.
Mayalanan hamuru merdane yardımıyla açın.
Hamuru kare veya dikdörtgen parçalara kesin.
Her parçanın ortasına iç harçtan koyun ve bohça şeklinde kapatın.
Kızgın yağda mantıları altın sarısı olana kadar kızartın.
Kağıt havlu üzerinde fazla yağını süzdürün.
Bir tavada tereyağını eritin.
Biber salçasını veya domates püresini ekleyip karıştırın.
Yoğurdu çırpın, ezilmiş sarımsağı ekleyin ve karıştırın.
Yağ mantılarını servis tabağına alın, üzerine önce sarımsaklı yoğurt sonra hazırladığınız salçalı sosu dökün.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara