Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Cafe De Paris Soslu Bonfile Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta beşinci gün yarışmacısı Ecem, menüsünde ana yemek olarak Cafe De Paris Soslu Bonfile tarifine yer verdi.
Peki, Cafe De Paris Soslu Bonfile Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
Cafe De Paris Soslu Bonfile Tarifi, Cafe De Paris Soslu Bonfile Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
Bonfile İçin:
4 adet bonfile dilimi (her biri yaklaşık 150-200 gram)
Tuz ve taze çekilmiş karabiber
Zeytinyağı veya tereyağı (pişirmek için)
Cafe de Paris Sos İçin:
250 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
2 diş sarımsak (ezilmiş)
1 küçük soğan (ince doğranmış)
1 tatlı kaşığı hardal
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1 çay kaşığı tuz
2 yemek kaşığı ince kıyılmış maydanoz
1 yemek kaşığı ince kıyılmış dereotu
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze kekik
1 yemek kaşığı ince kıyılmış taze fesleğen
1 yemek kaşığı kapari
1 yemek kaşığı Worcestershire sosu
Yarım limonun suyu
2 yemek kaşığı koninyak veya brandy (isteğe bağlı)
Nasıl Yapılır?
Bonfileleri oda sıcaklığına getirin ve her iki tarafını tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Bir tavada zeytinyağı veya tereyağını ısıtın ve bonfileleri her iki tarafını da istediğiniz pişme derecesine göre pişirin (ortalama her taraf için 3-4 dakika orta pişmişlik için yeterlidir)
Pişen bonfileleri sıcak bir tabakta yaklaşık 5 dakika dinlendirin.
Tereyağını bir kaba alın ve mikserle krema kıvamına gelene kadar çırpın.
Ezilmiş sarımsak, ince doğranmış soğan, hardal, kırmızı biber, karabiber, tuz, ince kıyılmış otlar, kapari, Worcestershire sosu, limon suyu ve koninyak ya da brandy'i ekleyin ve iyice karıştırın.
Hazırlanan sosu buzdolabında en az 1 saat dinlendirin.
Dinlenmiş bonfileleri tabağa alın.
Üzerine hazırladığınız Cafe de Paris sosundan bir miktar koyun.
Afiyet Olsun!
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.