Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Parmesanlı Roka Salatası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta beşinci gün yarışmacısı Ecem, menüsünde salata olarak Parmesanlı Roka Salatası tarifine yer verdi. Peki, Parmesanlı Roka Salatası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 17:10
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 20:22
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Parmesanlı Roka Salatası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Parmesanlı Roka Salatası Tarifi, Parmesanlı Roka Salatası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 demet taze roka
  • 50 gram Parmesan peyniri
  • 1 adet limonun suyu
  • Zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Opsiyonel olarak 1-2 adet çeri domates ve/veya ceviz

Nasıl Yapılır?

  • Rokaları iyice yıkayın ve fazla suyunu süzdürün. 
  • Daha sonra iri parçalar halinde koparın ya da bıçakla doğrayın.
  • Parmesan peynirini ince ince rendeleyin veya dilimleyin.
  • Küçük bir kasede limon suyu, zeytinyağı, tuz ve karabiberi bir araya getirin.
  • İyice karıştırarak homojen bir sos elde edin.
  • Geniş bir salata kasesinde rokaları, hazırladığınız sos ile harmanlayın.
  • Salatayı servis tabağına alın. 
  • Üzerine rendelenmiş veya dilimlenmiş Parmesan peyniri serpiştirin.
  • İsteğe bağlı olarak, salataya renk katmak için çeri domates veya ceviz ekleyebilirsiniz.
  • Parmesanlı roka salatasını hemen servis edin.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa