BIST
9.159
2,38%
DOLAR
34,3710
0,43%
EURO
36,9541
-0,31%
ALTIN
2.975,36
-0,02%
PETROL
74,28
-1,79%
BITCOIN
2.613.566
0,27%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 15°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 15°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Profiterol Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Ecem'in Menüsü: Profiterol Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta beşinci gün yarışmacısı Ecem, menüsünde tatlı olarak Profiterol tarifine yer verdi. Peki, Profiterol Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 16:50
GÜNCELLEME
26 Ocak 2024 20:30
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Profiterol Tarifi, Profiterol Nasıl Yapılır?
Hamur İçin Malzemeler:
125 ml su
50 gram tereyağı
1 çay kaşığı toz şeker
1 tutam tuz
75 gram un
2-3 adet yumurta
Kreması İçin Malzemeler:
500 ml süt
100 gram toz şeker
40 gram nişasta
2 adet yumurta sarısı
1 paket vanilya
Çikolata Sosu İçin Malzemeler:
100 gram bitter çikolata
100 ml krema
Nasıl Yapılır?
Suyu, tereyağını, şekeri ve tuzu bir tencerede kaynatın.
Kaynayan karışıma unu birden ekleyin ve hızlıca karıştırın.
Hamur topaklanmayacak şekilde pürüzsüz olana kadar karıştırın.
Hamuru ocaktan alın ve biraz soğumasını bekleyin.
Yumurtaları teker teker ekleyin ve her birini ekledikten sonra iyice karıştırın.
Yumurtaların tamamen hamura karışmasını sağlayın.
Fırını 180°C'ye ısıtın.
Hamuru sıkma torbasına doldurun.
Yağlı kağıt serili fırın tepsisine küçük hamur parçalarını sıkın.
Hamurlar arasında mesafe bırakın.
Yaklaşık 20-25 dakika, hamurlar altın sarısı rengini alana kadar pişirin.
Süt, şeker, nişasta, yumurta sarıları ve vanilyayı bir tencerede karıştırın.
Karışımı kısık ateşte sürekli karıştırarak koyulaşana kadar pişirin.
Ardından ocaktan alın ve soğumasını bekleyin.
Kremayı ısıtın, ancak kaynatmayın.
Kremayı ocaktan alın ve içine çikolatayı ekleyin.
Çikolata eriyene kadar karıştırın.
Pişmiş hamurları yarın ve içlerine krema doldurun.
Profiterollerin üzerine hazırladığınız çikolata sosunu dökün.
Profiterolleri çikolata sosuyla birlikte servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
İçişleri Bakanlığı'ndan Polis Evlerine Personel Alımı
30 Gr 14 Ayar Altın Bilezik Fiyatları : 8 Kasım 2024
Kamu Kurumlarında Yeni İstihdam Dalgası: 1.928 Personel Alımı Yapılacak
Ankara'da Planlı Elektrik Kesintileri: 8-9 Kasım 2024
Ankara'da Su Kesintisi: 8 Kasım 2024 Kesinti Nedenleri ve Teknik Detaylar
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Sonraki Sayfa
×
Ara