Gelinim Mutfakta - Şıhıl Mahşi Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Şıhıl Mahşi tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 11:30
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 01:15
Gelinim Mutfakta - Şıhıl Mahşi Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Şıhıl Mahşi Tarifi,  Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 adet küçük kabak
  • 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)

İç Harcı İçin:

  • 100 gr dana kuzu karışık çift çekim kıyma
  • 1 çay bardağı haşlanmış nohut
  • 1 yemek kaşığı çam fıstığı
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 büyük boy soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tutam maydanoz
  • Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane

Pişirme Sosu İçin:

  • Yarım limonun suyu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 diş sarımsak
  • 1,5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz

Üzeri İçin:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Tuz

Nasıl Yapılır?

  • Kıyma ve tereyağını tencereye alıp kavurun.
  • Soğan ve çam fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Nohut, salça, baharat ve tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
  • Maydanozu ekleyin.
  • Kabakları oyup, yıkayın ve tuzlayın.
  • Kızgın yağda hafifçe kızartın, yağını alın.
  • Soğuyunca iç harcı ile doldurun ve kabak parçalarıyla kapatın.
  • Tencereye dizin.
  • Pişirme sosu için sarımsak, salça, limon suyu, su ve tuzu karıştırın ve kabakların üzerine dökün.
  • 15 dakika kapağı kapalı pişirin.
  • 40 dakika sonra hazır!
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa