BIST
8.862
2,83%
DOLAR
34,2115
0,05%
EURO
36,7901
0,11%
ALTIN
2.928,41
0,11%
PETROL
75,17
-0,03%
BITCOIN
2.593.848
1,81%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Gelinim Mutfakta - Şıhıl Mahşi Tarifi
Gelinim Mutfakta - Şıhıl Mahşi Tarifi
Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Şıhıl Mahşi tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 11:30
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 01:15
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Şıhıl Mahşi Tarifi, Şıhıl Mahşi Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
3 adet küçük kabak
1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)
İç Harcı İçin:
100 gr dana kuzu karışık çift çekim kıyma
1 çay bardağı haşlanmış nohut
1 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 büyük boy soğan
1 yemek kaşığı domates salçası
Bir tutam maydanoz
Tuz, karabiber, pul biber, kuru nane
Pişirme Sosu İçin:
Yarım limonun suyu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 diş sarımsak
1,5 su bardağı kaynamış su
Tuz
Üzeri İçin:
1 kase yoğurt
1 diş sarımsak
Tuz
Nasıl Yapılır?
Kıyma ve tereyağını tencereye alıp kavurun.
Soğan ve çam fıstığını ekleyip kavurmaya devam edin.
Nohut, salça, baharat ve tuz ekleyip karıştırın ve ocaktan alın.
Maydanozu ekleyin.
Kabakları oyup, yıkayın ve tuzlayın.
Kızgın yağda hafifçe kızartın, yağını alın.
Soğuyunca iç harcı ile doldurun ve kabak parçalarıyla kapatın.
Tencereye dizin.
Pişirme sosu için sarımsak, salça, limon suyu, su ve tuzu karıştırın ve kabakların üzerine dökün.
15 dakika kapağı kapalı pişirin.
40 dakika sonra hazır!
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Yiyenleri Bağımlı Hale Getiren Subway Kurabiyesi Evde Nasıl Yapılır?
Evde En Basit Haliyle Ayvalık Tostu Nasıl Yapılır?
Künefenin En Basit Tarifi
Arabanızı Kışa Hazırladınız mı?
Ağlama Duvarı Neden Bu Kadar Kutsal?
Kokpitte Halatın Ne İşi Var?
İki Tren Rayı Arası Neden 143,5 Cm'dir?
Sonraki Sayfa
×
Ara