Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Pita Ekmeğinde Falafel tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Pita Ekmeğinde Falafel Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 04:25
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 03:03
Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Gelinim Mutfakta - Pita Ekmeğinde Falafel Tarifi, Nasıl Yapılır?

Pita Ekmeği İçin Malzemeler:

  • Yarım su bardağı ılık süt
  • Yarım yemek kaşığı kuru maya
  • Yarım yemek kaşığı toz şeker
  • 1 çay bardağı ılık su
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Yaklaşık 2 bardak un

Pita Ekmeği Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemelerini karıştırıp yoğurun ve mayalandırın.
  • Fırını 250 derecede ısıtın.
  • Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlayın ve tatlı tabağı büyüklüğünde açın.
  • Yağlı kağıt serili tepsiye dizin ve 5-6 dakika fırında pişirin.

Falafel İçin Malzemeler:

  • 1 su bardağı gece suya yatırılmış nohut
  • 1 orta boy soğan
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • 4-5 dal kişniş
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • Tuz
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 bardak sıvı yağ (kızartmak için)

Sos İçin Malzemeler:

  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı tahin
  • 3 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Toz biber

Falafel Nasıl Yapılır?

  • Soğan, sarımsak, maydanoz ve kişnişi rondoda pütürlü kalacak şekilde karıştırın.
  • Karışıma un ekleyip yoğurun ve ceviz büyüklüğünde toplar yapın.
  • Kızgın yağda falafel toplarını kızartın.
  • 45 dakikalık hazırlık ve pişirme süresiyle lezzetli bir Pita Ekmeğinde Falafel hazır!
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa