Gelinim Mutfakta - Gazoz Tatlısı Tarifi

Gelinim Mutfakta programında gelinler kaynanaların tadımı için Gazoz Tatlısı tarifine yer verdi. Seyircilerin ilgisini çeken tarif, internette aratılmaya başlandı. Peki, Gazoz Tatlısı Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
26 Ocak 2024 04:55
GÜNCELLEME
27 Ocak 2024 03:10
Gelinim Mutfakta - Gazoz Tatlısı Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Gelinim Mutfakta - Gazoz Tatlısı Tarifi, Nasıl Yapılır? İşte Tarifi...

Malzemeler:

  • 3 orta boy yumurta
  • 1 su bardağı sade gazoz
  • Yarım paket yaş maya (20 gr)
  • 1 çay bardağı sıvıyağ (hamurun aralarına sürmek için)
  • 3-3,5 su bardağı un (yaklaşık)

Şerbet İçin:

  • 6 bardak su
  • 5 bardak toz şeker
  • 3-4 damla limon suyu

Üzeri İçin:

  • 3 yemek kaşığı fındık kırığı

Nasıl Yapılır?

  • Yoğurma kabına 2,5 su bardağı unu alın ve ortasına yumurtaları, gazozu ve mayayı ekleyerek karıştırın.
  • Ele ve kaba yapışmayacak kıvama gelinceye kadar kalan unu azar azar ekleyerek yoğurun.
  • Hamuru 3 bezeye bölün ve her birini 15 dakika bezle örtüp dinlendirin.
  • İlk bezeyi unlanmış tezgahta 5-6 mm kalınlığında açın ve üzerine fırça ile sıvıyağ sürün.
  • Açılan hamuru rulo yapın ve 1,5 cm kalınlığında dilimleyin.
  • Dilimlenmiş hamurları yağlanmış fırın tepsisine sıkıştırmadan dizin.
  • 180 derecede önceden ısıtılmış fırında altı üstü kızarana kadar pişirin.
  • Şerbet için su ve şekeri kaynatın, yoğunlaşınca limon suyunu ekleyin ve 2 dakika daha kaynatıp ocaktan alın.
  • Fırından çıkan tatlıları 1-2 dakika dinlendirdikten sonra sıcak şerbeti kepçe ile üzerine gezdirin.
  • Oda sıcaklığına gelip şerbeti çekinceye kadar dinlendirin ve üzerine fındık kırığı serperek servis yapın.
  • Yaklaşık 45 dakika hazırlık ve pişirme süresiyle Gazoz Tatlısı hazır!
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa