BIST
9.376
-0,15%
DOLAR
34,5393
0,30%
EURO
36,5332
0,67%
ALTIN
2.895,40
2,06%
PETROL
71,95
1,28%
BITCOIN
3.137.177
-0,04%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta birinci gün yarışmacısı Fatma, menüsünde başlangıç olarak Terbiyeli Tavuk Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Ocak 2024 22:30
GÜNCELLEME
30 Ocak 2024 23:09
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi, Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 adet orta boy tavuk göğsü
1 adet soğan
1 adet havuç
1 adet patates
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
Tuz, karabiber
Terbiye için:
1 adet yumurta sarısı
Yarım limonun suyu
Nasıl Yapılır?
Öncelikle tavuk göğsünü, soğanı, havucu ve patatesi bir tencereye koyun.
Üzerine 5-6 su bardağı kadar su ekleyip tavuk sebze karışımını haşlayın.
Haşlanan tavuk göğsünü tencereden çıkarıp didikleyin.
Soğan, havuç ve patatesi ise blenderdan geçirerek püre haline getirin.
Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun.
Unun rengi hafif değişince üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak çorbayı kaynatın.
Kaynayan çorbaya didiklenmiş tavuk eti ve sebze püresini ekleyin.
Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
Terbiye için ayrı bir kapta yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın.
Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın.
Bunu çorbanın sıcaklığını dengelemek için yapıyoruz.
Terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kaynatın.
Çorba kıvamını aldığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Kestane nasıl seçilir? Çin kestanesi nasıl ayırt edilir?
X'te TT Ne Demek? Nasıl TT Olunur?
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Sonraki Sayfa
×
Ara