Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta birinci gün yarışmacısı Fatma, menüsünde başlangıç olarak Terbiyeli Tavuk Çorbası tarifine yer verdi. Peki, Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Ocak 2024 22:30
GÜNCELLEME
30 Ocak 2024 23:09
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Terbiyeli Tavuk Çorbası Tarifi,  Terbiyeli Tavuk Çorbası Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 1 adet orta boy tavuk göğsü
  • 1 adet soğan
  • 1 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya sıvı yağ
  • 5-6 su bardağı tavuk suyu veya su
  • Tuz, karabiber

Terbiye için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • Yarım limonun suyu

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tavuk göğsünü, soğanı, havucu ve patatesi bir tencereye koyun.
  • Üzerine 5-6 su bardağı kadar su ekleyip tavuk sebze karışımını haşlayın.
  • Haşlanan tavuk göğsünü tencereden çıkarıp didikleyin. 
  • Soğan, havuç ve patatesi ise blenderdan geçirerek püre haline getirin.
  • Başka bir tencerede tereyağını eritin ve unu ekleyip kavurun. 
  • Unun rengi hafif değişince üzerine tavuk suyunu yavaş yavaş ekleyin ve karıştırarak çorbayı kaynatın.
  • Kaynayan çorbaya didiklenmiş tavuk eti ve sebze püresini ekleyin. 
  • Tuz ve karabiber ile tatlandırın.
  • Terbiye için ayrı bir kapta yumurta sarısını ve limon suyunu çırpın. 
  • Çorbanın suyundan biraz alıp terbiyeye ekleyin ve karıştırın. 
  • Bunu çorbanın sıcaklığını dengelemek için yapıyoruz.
  • Terbiyeyi yavaşça çorbaya ekleyin ve sürekli karıştırarak birkaç dakika daha kaynatın.
  • Çorba kıvamını aldığında ocaktan alın ve sıcak servis yapın.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa