Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Keşkek Yatağında Pirzola Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta birinci gün yarışmacısı Fatma, menüsünde ana yemek olarak Keşkek Yatağında Pirzola tarifine yer verdi. Peki, Keşkek Yatağında Pirzola Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Ocak 2024 22:10
GÜNCELLEME
30 Ocak 2024 23:25
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Fatma'nın Menüsü: Keşkek Yatağında Pirzola Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Keşkek Yatağında Pirzola Tarifi, Keşkek Yatağında Pirzola Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

Keşkek için:

  • 2 su bardağı buğday
  • 1 su bardağı nohut
  • Yeterince su
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Tuz

Pirzola için:

  • 4 adet kuzu pirzola
  • 2 diş sarımsak
  • Taze kekik
  • Zeytinyağı
  • Tuz, karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Buğday ve nohutu ayrı kaplarda bir gece önceden ıslatın.
  • Ertesi gün buğdayı ve nohutu ayrı tencerelerde yumuşayana kadar haşlayın.
  • Haşlanan buğday ve nohutu büyük bir tencereye alın, üzerine su ekleyin ve kısık ateşte iyice ezilene kadar pişirin.
  • Pişen keşkeğe tereyağı ve tuz ekleyip karıştırın.
  • Pirzolaları zeytinyağı, ezilmiş sarımsak, taze kekik, tuz ve karabiber ile marine edin.
  • Marine edilen pirzolaları ızgarada veya tavada her iki tarafını da istediğiniz kıvama göre pişirin.
  • Hazırlanan keşkeği servis tabağına alın ve üzerine pişmiş pirzolaları yerleştirin.
  • İsteğe göre yanında pişmiş sebzeler veya salata ile servis yapabilirsiniz.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa