BIST
9.390
-0,33%
DOLAR
34,4347
0,30%
EURO
36,2908
0,16%
ALTIN
2.836,81
0,09%
PETROL
71,04
-2,09%
BITCOIN
3.150.344
3,66%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 12°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçe'nin Menüsü: Güveç Kapama Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçe'nin Menüsü: Güveç Kapama Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ikinci gün yarışmacısı Gökçe, menüsünde ana yemek olarak Güveç Kapama tarifine yer verdi. Peki, Güveç Kapama Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
30 Ocak 2024 21:30
GÜNCELLEME
31 Ocak 2024 00:52
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Güveç Kapama Tarifi, Güveç Kapama Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
2 adet soğan, doğranmış
2 adet patates, küp şeklinde doğranmış
2 adet havuç, doğranmış
2 adet yeşil biber, doğranmış
2 adet domates, doğranmış veya rendelenmiş
2 diş sarımsak, doğranmış
1 su bardağı bezelye (konserve veya taze)
1 çay kaşığı biber salçası
1 çay kaşığı domates salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
Tuz, karabiber, kekik
Sıcak su
Nasıl Yapılır?
Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve kuşbaşı etleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kızartın.
Kızaran etlere doğranmış soğan, sarımsak, biber, havuç ve patatesi ekleyin.
Sebzeler biraz yumuşayana kadar kavurun.
Tencereye biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
Domatesleri ve bezelyeyi tencereye ekleyin.
Üzerine yeterince sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
Hazırlanan yemeği güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.
Güveç kapama piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sosyal Medyanın Hazırlanma Ritüeli GRWM Ne Demek? Nasıl Çekilir?
Sosyal Medyada Popüler Olan ASMR Videoları Ne Demek?
Uçaklar Gece Nasıl Uçuyor? Farları mı Var?!
Barnum Etkisi Nedir? Falcılıkla Ne İlgisi Var?
Merkür Retrosu İletişim Krizlerinin Suçlusu mu?
Garum Sos Nedir? Garum Sos Nasıl Yapılır?
Kış Gecelerinin Tatlı ve Ekşi Lezzeti Boza Tarifi
Sonraki Sayfa
×
Ara