Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçe'nin Menüsü: Güveç Kapama Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının yeni hafta ikinci gün yarışmacısı Gökçe, menüsünde ana yemek olarak Güveç Kapama tarifine yer verdi. Peki, Güveç Kapama Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
30 Ocak 2024 21:30
GÜNCELLEME
31 Ocak 2024 00:52
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Gökçe'nin Menüsü: Güveç Kapama Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Güveç Kapama Tarifi, Güveç Kapama Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 500 gram kuşbaşı et (dana veya kuzu)
  • 2 adet soğan, doğranmış
  • 2 adet patates, küp şeklinde doğranmış
  • 2 adet havuç, doğranmış
  • 2 adet yeşil biber, doğranmış
  • 2 adet domates, doğranmış veya rendelenmiş
  • 2 diş sarımsak, doğranmış
  • 1 su bardağı bezelye (konserve veya taze)
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı domates salçası
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı veya sıvı yağ
  • Tuz, karabiber, kekik
  • Sıcak su

Nasıl Yapılır?

  • Büyük bir tencerede yağı ısıtın ve kuşbaşı etleri ilave ederek suyunu salıp çekene kadar kızartın.
  • Kızaran etlere doğranmış soğan, sarımsak, biber, havuç ve patatesi ekleyin.
  • Sebzeler biraz yumuşayana kadar kavurun.
  • Tencereye biber salçası, domates salçası, tuz, karabiber ve kekik ekleyin.
  • Karıştırarak 1-2 dakika daha kavurun.
  • Domatesleri ve bezelyeyi tencereye ekleyin. 
  • Üzerine yeterince sıcak su ilave ederek sebzeler yumuşayana kadar kısık ateşte pişirin.
  • Hazırlanan yemeği güveç kabına aktarın ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 30-40 dakika daha pişirin.
  • Güveç kapama piştikten sonra sıcak olarak servis edin.
  • Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa