BIST
9.952
1,11%
DOLAR
35,9677
0,22%
EURO
37,1790
-0,56%
ALTIN
3.307,19
0,33%
PETROL
74,65
0,48%
BITCOIN
3.463.957
-1,09%
Ara
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 1°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsmet'in Menüsü: Kremalı Sarımsaklı Tarhana Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz İsmet'in Menüsü: Kremalı Sarımsaklı Tarhana Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının dördüncü gün yarışmacısı İsmet, menüsünde başlangıç olarak Kremalı Sarımsaklı Tarhana tarifine yer verdi. Peki, Kremalı Sarımsaklı Tarhana Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
03 Şubat 2024 05:00
GÜNCELLEME
04 Şubat 2024 04:17
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kremalı Sarımsaklı Tarhana Tarifi, Kremalı Sarımsaklı Tarhana Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
1 su bardağı hazır tarhana
5 su bardağı su veya et suyu
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
3 diş sarımsak, ezilmiş
1 adet soğan, küp küp doğranmış
1 çorba kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
1 çay bardağı krema
Tuz, karabiber, pul biber (isteğe bağlı)
Nane ve kırmızı biber
Nasıl Yapılır?
Orta boy bir tencerede tereyağı veya zeytinyağını ısıtın.
İnce doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsakları ekleyip, soğanlar şeffaflaşana kadar kavurun.
Domates ve biber salçasını ekleyip, 2-3 dakika daha kavurun.
Bu aşamada salçaların kokusu çıkacak ve renkleri koyulaşacaktır.
Su veya et suyunu tencereye ekleyin ve karışım kaynamaya başladığında tarhanayı ilave edin.
Tarhananın topaklanmaması için sürekli karıştırarak ekleyin ve çorbanın kıvamını kontrol edin.
Çorbayı kısık ateşte, tarhana iyice pişene ve çorba kıvam alana kadar yaklaşık 15-20 dakika boyunca pişirin. Ara sıra karıştırmayı unutmayın.
Pişme işlemi sona erdiğinde, ocağı kısın ve çorbanın içine kremayı ekleyin.
Tuz, karabiber ve pul biber ile tatlandırın.
Çorbayı birkaç dakika daha kısık ateşte pişirerek kremanın çorbayla güzelce bütünleşmesini sağlayın.
Çorbayı servis kaselerine alın.
Üzerine kırmızı biber ve nane serperek sıcak servis yapın.
Afiyet olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Paylaşımlı Yolculuk Yönetmeliği Nedir?
Ortaöğretim Kpss Nedir, Ne İşe Yarar?
Ortaklığın Giderilmesi Davası Nedir?
Ömür Boyu Yenileme Garantisi Nedir?
Olimpik Boy Uzatma Metodu Nedir?
Öğrenci Sosyal Etkinlik Belgesi Nedir?
Ocakta Pişmez Sofraya Gelmez Herkes İçer Nedir?
Sonraki Sayfa
×
Ara