BIST
10.075
1,14%
DOLAR
35,3743
0,13%
EURO
36,4897
0,39%
ALTIN
2.997,00
-0,80%
PETROL
76,57
0,84%
BITCOIN
3.467.037
1,61%
Ara
Bildirimler
14:36
Gaziantep’te aile katliamı: 6 ölü
19:35
Irak'ın kuzeyindeki 24 terör hedefi yerle bir edildi!
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Magazin
Yaşam
Foto Galeri
Videolar
Ankara 3°
Son Dakika
Ankara
Türkiye
Dünya
Siyaset
Ekonomi
Spor
Teknoloji
Magazin
Kültür Sanat
Yaşam
Sağlık
Eğitim
Video Analiz
Özel
Hayattan
İlçeler
-
Akyurt
-
Altındağ
-
Ayaş
-
Bala
-
Beypazarı
-
Çamlıdere
-
Çankaya
-
Çubuk
-
Elmadağ
-
Etimesgut
-
Evren
-
Gölbaşı
-
Güdül
-
Haymana
-
Kahramankazan
-
Kalecik
-
Keçiören
-
Kızılcahamam
-
Mamak
-
Nallıhan
-
Polatlı
-
Pursaklar
-
Sincan
-
Şereflikoçhisar
-
Yenimahalle
Foto Galeri
Videolar
Son Depremler
Hava Durumu
RSS
Ana Sayfa
›
Hayattan
›
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Tarifi
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Tarifi
'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Günday, ana yemek olarak Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma tarifine yer verdi. Peki, Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
YAYINLAMA
06 Şubat 2024 18:20
GÜNCELLEME
06 Şubat 2024 19:09
Abone Ol
BÜ
Büşra Ünal
Yazar
Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Tarifi, Kuzu Gömleğinde Ciğer Sarma Nasıl Yapılır?
Malzemeler:
500 gram kuzu ciğeri (küçük parçalara ayrılmış)
1 adet büyük kuzu gömleği (karaciğer zarı)
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük soğan, ince doğranmış
2 diş sarımsak, ezilmiş
1 su bardağı ince bulgur veya kırık pirinç
1/2 su bardağı çam fıstığı
1/2 su bardağı kuş üzümü
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı tarçın
Tuz
Sıcak su
Maydanoz (isteğe bağlı, süslemek için)
Nasıl Yapılır?
Öncelikle, kuzu ciğerini küçük parçalara ayırın.
Kuzu gömleğini (zarı) kullanmadan önce soğuk suda bekletin, sonra iyice durulayıp fazla suyunu sıkın.
Zeytinyağında ince doğranmış soğanı ve ezilmiş sarımsağı kavurun.
Soğanlar şeffaflaştığında, çam fıstıklarını ekleyip biraz daha kavurun.
Bulgur veya kırık pirinci, ciğer parçalarını, kuş üzümünü ve baharatları ekleyin.
Karışımı kısık ateşte birkaç dakika kavurun.
Üzerine yeterince sıcak su ekleyip bulgurun veya pirincin şişmesi için kapağı kapalı şekilde pişirin.
Bulgur veya pirinç suyunu çekince ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
Kuzu gömleğini düz bir zemine serin.
Hazırladığınız iç harcı gömleğin üzerine yayın ve rulo şeklinde sarın.
Uçlarını iplikle bağlayın veya kürdanla tutturun.
Sarma işlemi tamamlandıktan sonra, bir tencereye yerleştirin.
Üzerini geçecek kadar su ekleyip, orta ateşte ciğerin zarı pişip sıkılaşana kadar yaklaşık 30-45 dakika pişirin.
Pişen sarmayı tencereden alıp dilimleyin ve maydanoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Adınız
*
Yorumunuz
*
Yorum kurallarını
okudum ve kabul ediyorum.
Yorum Ekle
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Ünlü Yönetmen Hayatını Kaybetti: Olgun Özdemir Kimdir?
Gassal Dizisi İçim Yanar Şarkı Sözleri
Gassal dizisindeki Elif Kimdir? Sibel Aytan Kimdir?
Gassal Dizisindeki Gasilhane Nerede?
NFT Nedir? Ne İşe Yarar ve Nerelerde Kullanılır?
Jelly Donut Blush Akımı Nedir?
Konfor Alanı Nedir? Faydaları ve Riskleri Neler?
Sonraki Sayfa
×
Ara