Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Kaşık Salata Tarifi

'Zuhal Topal'la Yemekteyiz' programının ikinci gün yarışmacısı Günday, salata olarak Kaşık Salata tarifine yer verdi. Peki, Kaşık Salata Nasıl Yapılır, İşte Tarifi...

Büşra Ünal Yazar
YAYINLAMA
06 Şubat 2024 18:10
GÜNCELLEME
06 Şubat 2024 19:15
Zuhal Topal'la Yemekteyiz Günday'ın Menüsü: Kaşık Salata Tarifi
Büşra Ünal Yazar

Kaşık Salata Tarifi, Kaşık Salata Nasıl Yapılır?

Malzemeler:

  • 3 adet domates, küçük küp şeklinde doğranmış
  • 1 adet salatalık, küçük küp şeklinde doğranmış
  • 1 adet kırmızı soğan, ince doğranmış
  • 2 adet yeşil biber, ince doğranmış
  • 1 demet maydanoz, ince kıyılmış
  • 1 demet taze nane, ince kıyılmış
  • 1/2 demet dereotu, ince kıyılmış (isteğe bağlı)
  • 1/4 su bardağı zeytinyağı
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • Tuz ve karabiber

Nasıl Yapılır?

  • Domates, salatalık, kırmızı soğan, yeşil biber, maydanoz, nane ve dereotunu büyük bir karıştırma kabına alın.
  • Ayrı bir küçük kapta zeytinyağı, nar ekşisi, limon suyu, tuz ve karabiberi bir çırpıcı ile karıştırarak sos hazırlayın.
  • Hazırladığınız sosu sebzelerin üzerine dökün ve tüm malzemeler iyice karışana kadar nazikçe karıştırın.
  • Salatanın lezzetlerinin birbirine karışması için en az 15-20 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Dinlendirdikten sonra, kaşık salatasını kontrol edin ve gerekirse tadını ayarlamak için ekstra tuz, karabiber veya limon suyu ekleyin.
  • Soğuk olarak servis yapın. 
  • İsteğe bağlı olarak ekstra nar ekşisi ile süsleyebilirsiniz.
  • Afiyet Olsun!
Yorumlar (0 yorum)
Yorum kurallarını okudum ve kabul ediyorum.
Henüz yorum eklenmemiş, ilk yorum ekleyen siz olun.
Sonraki Sayfa